Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Overvallers binnen kwartier aangehouden | |
De politie heeft maandagavond 28 december drie jongemannen aangehouden na een gewapende overval. Bij de overval op een pizzeria aan de Arnhemseweg in Apeldoorn werd een geldbedrag buitgemaakt.


De overval werd rond 21:15 uur bij de politie gemeld. Twee mannen waren even daarvoor de pizzeria binnengekomen en bedreigden de aanwezige medewerker. Met een onbekend geldbedrag sloeg het duo vervolgens op de vlucht richting de Apeldoornse wijk 'de Heze'. Diverse politie-eenheden hebben vervolgens in de buurt gezocht naar de mannen. Aan de Hezenweg zagen agenten na enkele minuten een drietal mannen in een personenauto. Twee van hen voldeden aan het opgegeven signalement.


In de auto zag een agent een vuurwapen liggen. Het drietal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De twee Apeldoorners (20 en 21 jaar) en een 19-jarige man uit Lelystad zijn voor nader verhoor ingesloten. De auto en het vuurwapen zijn in beslaggenomen. De politie heeft de overval in onderzoek en heeft getuigen via een sms-alert verzocht zich te melden via 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Duo na beroving aangehouden                   |

De politie heeft maandagavond 28 december twee jongens aangehouden nadat zij op de Marktstraat een 19-jarige jongen uit Beekbergen hadden beroofd. De jongens gingen er met zijn portemonnee vandoor.


De politie kreeg de melding rond 20:30 uur. Een 19-jarige jongen uit Beekbergen was door twee jongens aangesproken. Men vroeg hem geld te wisselen waarna de jongens zijn portemonnee afpakten. Toen de 19-jarige jongen het duo probeerde te beletten om zijn portemonnee te ontvreemden, werd hij meerdere malen geschopt. Hij raakte hierbij niet gewond. De twee jongens sloegen op de vlucht richting de Hoofdstraat en zijn vervolgens via de Brinklaan richting de Nieuwstraat gerend. De gealarmeerde agenten zagen korte tijd later twee jongens op de Jonkerstraat in Apeldoorn lopen die aan het signalement voldeden. De 16- en 17-jarige jongen, beiden uit Apeldoorn, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Winkeldief aangehouden                        |

Op maandagmiddag 28 december heeft de politie een 38-jarige man uit Apeldoorn verhoord over een winkeldiefstal. De man werd betrapt door winkelpersoneel toen hij drank wegnam uit een supermarkt aan Deventerstraat in Apeldoorn.


Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft de man aangehouden. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --