Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 29-12-2009

Bestolen

SOEST- Op dinsdagochtend werden een aantal mannen aangehouden nadat ze hadden geprobeerd iemand te bestelen.

Omstreeks 01.30 uur kreeg de politie de melding dat een man van 20 jaar oud uit Amersfoort bestolen en mishandeld was op de Dalweg door een groep personen. Hij liep hier samen met een vriend toen plotseling een aantal mannen tevoorschijn kwamen. De 20-jarige man werd vervolgens geschopt en geslagen en kwam ten val. Hij moest zijn portemonnee afgeven en toen de man nog meerdere keren was geslagen verdween de groep weer.

De politie keek uit naar de groep personen. In de omgeving werden vier personen aangehouden in de leeftijd van 17 tot 23 jaar uit Soest. Zij voldeden aan het opgegeven signalement en werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Baldadig

BAARN- Op maandag kregen drie personen een bekeuring voor baldadigheid. Omstreeks 22.20 uur kreeg de politie de melding dat er brand werd gesticht op een schoolplein op de Dalweg. Ook waren er jongens gezien op het dak van de school. Agenten gingen ter plaatse en zagen twee jongens hard wegrennen. Zij konden worden achterhaald. Uiteindelijk kon de derde verdachte ook worden aangehouden. Het drietal, in de leefijd van 15 en 16 jaar uit Baarn, zal een alternatieve straf via bureau HALT krijgen.