Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 december 2009

Man redt kind van verdrinkingsdood

Enschede

Een nog onbekende man heeft maandagmiddag 28 december een meisje van zes jaar van de verdrinkingsdood gered. Hij heeft haar van de bodem van het zwembad aan de van Deinselaan in Enschede gehaald en aan de kant gebracht. De politie wil graag met deze man in contact komen.

Maandagmiddag 28 december om ongeveer 14.00 uur werd gemeld dat men in het zwembad, het Aquadrome aan de van Deinselaan in Enschede, een meisje aan het reanimeren was. Bleek dat een zes jarig Enschedees meisje op de kant van het zwembad lag en hulpverleners waren druk bezig het meisje te reanimeren. Na enkele minuten kwam er weer ademhaling en begon het hart van het meisje weer te kloppen. Hierop is zij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis waar ze is opgenomen.

Wat was er nu gebeurd. De vader van het meisje had het kind even alleen gelaten om aan personeel van het zwembad door te geven dat hij het sleuteltje van zijn kluisje kwijt was. Toen hij terug kwam zag hij dat zijn dochter op de kant lag en gereanimeerd werd. Het meisje was in de tussentijd in het water terechtgekomen maar kon niet zwemmen.

Een man, waarvan de identiteit niet bekend geworden is, zag het kind op de bodem van het zwembad liggen. Hij aarzelde niet en dook naar de bodem en haalde haar naar boven en waarschuwde het personeel van het zwembad die met de hulpverlening begonnen.

De politie wil nu graag in contact komen met deze man. Hij, of mensen die weten wie hij is, worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Enschede-Oost van de politie Twente via het bekende nummer 0900-8844. (2009066653)

Nieuwe ontwikkelingen in onderzoek overval

Enschede

Het team van de politie Twente, wat zich bezig houdt met het onderzoek naar een gewapende overval op dinsdagavond 22 december, heeft een in het kerstweekend aangehouden verdachte weer op vrije voeten gesteld.

Tegelijkertijd werd maandag de 28e december aan het eind van de middag, een 17-jarige Enschedese jongen aangehouden die er nu van wordt verdacht als tweede verdachte bij de overval aan de Suze Groeneweglanden in Enschede betrokken te zijn geweest. Bij hem werd een aanzienlijk deel van de buit terug gevonden. Hij is in verzekering gesteld en zal een dezer dagen bij justitie worden voorgeleid.

De in het kerstweekend aangehouden 22-jarige Enschedeer is oplast van justitie weer vrij gelaten. Tijdens het onderzoek bleek dat hij niet bij de overval betrokken was geweest. Waarom hij in eerste instantie wel als verdachte hierin werd gezien kan op dit moment, in het belang van het onderzoek, nog niet worden prijsgegeven.

Het onderzoek gaat nog door.
(2009065344)