Gemeente Oldebroek


Eerste grote test voor B-Fit school achter de rug

Alle leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van basisschool De Meidoorn weten sinds woensdag 16 december hoe fit ze zijn. De fittest is het tweede (grote) onderdeel van het B-Fit programma waar de school aan meedoet. Ook de leerlingen van de Timotheüsschool uit Oldebroek hebben deze test uitgevoerd, dit is enkele weken geleden gebeurd.

In totaal zijn 100 leerlingen getest op 11 en 16 december. Met hulp van ouders, de groepsleerkracht en de bewegingsconsulent zijn de kinderen getest op 9 verschillende onderdelen. De 9 onderdelen testen vaardigheden zoals kracht, lenigheid en snelheid.

Het doel van de fittest is om kinderen bewust te maken van hun eigen kunnen, niet om te kijken wie het beste scoort. De fittest wordt gedurende het 3-jarige B-Fit programma 6 keer uitgevoerd. Na iedere fittest krijgen de kinderen een overzicht van de scores met een uitleg hiervan. Na de volgende fittest kunnen de kinderen de uitslagen met de vorige keer vergelijken.

B-Fit wordt in de regio Noord-Veluwe ondersteund door de campagne Goed Bezig. B-Fit is onderdeel van het regionale gezondheidsbeleid en het regionaal project Lekker Leven. In totaal zijn 15 scholen in de regio Noord-Veluwe gestart met dit programma. In de gemeente Oldebroek zijn dit De Meidoorn en de Timotheüsschool. Meer informatie over B-Fit: www.gelderlandb-fit.nl