Meubels en witgoed laten thuisbezorgen via TNT Post Pakketservice

29/12/2009 12:16

TNT Post

Den Haag, 29 december 2009 - Voor bedrijven is het vanaf 1 januari 2010 ook mogelijk om via Pakketservice van TNT Post extra grote pakketten zoals meubels, wit- en bruingoed thuis te laten bezorgen. TNT Post speelt met deze uitbreiding van haar dienstverlening in op het veranderende koopgedrag van consumenten.

Steeds vaker kopen consumenten via internet grotere producten zoals meubels, bruin- en witgoed. Om dit te faciliteren lanceert Pakketservice van TNT Post onder de naam Extra@Home vanaf 1 januari aanstaande een nieuwe dienst. Meubelwinkelketen Leen Bakker levert als één van de eerste in het nieuwe jaar alle (online) bestelde goederen via Extra@Home.

Om Extra@Home mogelijk te maken, voert Pakketservice de tweemansdistributie in. Dit houdt in dat grote pakketten door twee bezorgers bij consumenten thuis worden afgeleverd. Deze aanpak maakt ook aanvullende diensten mogelijk, zoals het uitpakken en meenemen van de verpakking of het installeren van bruin- of witgoed en het meenemen van het oude apparaat.

Consumenten die hun product thuis laten bezorgen via Extra@Home kunnen de avond voor de bezorging online een indicatie lezen van het bezorgtijdstip. Ook een kennisgeving via sms of per e-mail behoort voortaan tot de mogelijkheden. Bovendien zijn alle Extra@Home bezorgers zijn uitgerust met een mobiele betaalautomaat en met een handcomputer. Voor de consument betekent dit dat de verzendstatus via Track & Trace online nauwkeurig gevolgd kan worden.

EINDE BERICHT

Over TNT Post

TNT Post verwerkt dagelijks 16 miljoen poststukken (waarvan 400.000 pakketten) met ruim 7,6 miljoen bestemmingen in Nederland. Het bedrijf verbreedt daarnaast zijn horizon internationaal door middel van acquisities in Europa en Azië. Van groeiend belang zijn diensten die elektronische data omzetten in fysieke post. TNT Post is in de eerste plaats actief op het gebied van post: collectie, sortering, transport en aflevering van brieven en pakketten. Daarnaast is de onderneming gespecialiseerd in data- en documentdiensten, direct mail, e-commerce en internationale post. TNT Post heeft zo'n 58.000 mensen in dienst in Nederland. De omzet van TNT Post over het derde kwartaal 2009 bedroeg 956 miljoen euro. TNT Post is onderdeel van TNT N.V. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.