Gemeente Soest

.

Wethouder Paul Lemmen onverwacht overleden

29 december 2009

Im memoriam Paul Lemmen Wethouder Paul Lemmen is afgelopen maandag volkomen onverwacht overleden aan een hartstilstand.

Het college, de gemeenteraad en medewerkers van de gemeente Soest zijn geschokt door dit nieuws.

Paul Lemmen is 64 jaar geworden.

Paul Lemmen heeft zich jarenlang ingezet voor de Soester samenleving. Zo was hij voor de PvdA actief als raadslid en fractievoorzitter en vanaf 2006 als wethouder. In die laatste functie was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles verkeer en vervoer, Wmo, sociale zaken en maatschappelijke dienstverlening, onderwijs en integratie, sport- en recreatie, jeugd- en jongerenbeleid.

Het college van de gemeente Soest heeft met verslagenheid gereageerd op het overlijden van Paul Lemmen.

`Paul Lemmen was vakbekwaam en zeer kundig. Zijn inbreng is van groot belang geweest voor de recente ontwikkeling van Soest en Soesterberg. Zijn betrokkenheid heeft altijd gelegen bij die mensen in de samenleving die het minder goed getroffen hadden. We verliezen een gedreven en sociaal mens en bestuurder.'

Activiteiten afgelast

Alle bijzondere activiteiten begin januari van de gemeente Soest zijn tot nader order afgelast. Dit geldt ook voor de nieuwjaarsbijeenkomst die was gepland voor maandag 4 januari aanstaande.

In plaats daarvan wordt op 4 januari om 19.30 uur een buitengewone raadsvergadering gehouden waarin wordt stilgestaan bij het overlijden van Paul Lemmen.