Gemeente Maassluis

Start bouwwerkzaamheden De Elbe in Het Balkon

Donderdag 17 december zijn de heiwerkzaamheden gestart van appartementencomplex De Elbe in Het Balkon van Maassluis. Onder toeziend oog van Sander Verschoor, directeur Vastgoed bij Maasdelta Groep en John de Geus, ontwikkelingsmanager van Bouwfonds Ontwikkeling sloeg wethouder Arnold Keijzer van de gemeente Maassluis de eerste paal van het halfverdiepte parkeerterrein dat naast het appartementencomplex komt te liggen.

Slechts enkele van de luxe drie- en vierkamerappartementen zijn nog beschikbaar. De Elbe is het eerste appartementencomplex dat in De Havenpoort gerealiseerd wordt, de eerste fase van Het Balkon van Maassluis. Het meest onderscheidende kenmerk van het project is de locatie, direct aan de Nieuwe Waterweg. Zowel het stedenbouwkundige plan als de inrichting van het openbaar gebied is gericht op het unieke uitzicht. De drie- en vierkamerappartementen die momenteel in verkoop zijn, variëren in prijs vanaf EUR 253.000,- v.o.n. inclusief een parkeerplaats. Alle appartementen hebben een terras met uitzicht op de Nieuwe Waterweg en minstens één parkeerplaats in het halfverdiepte parkeerterrein. Ook wordt er een riant penthouse over twee verdiepingen gerealiseerd met een dakterras.

Het Balkon van Maassluis wordt in vier fasen gerealiseerd. In de eerste fase zijn alle grondgebonden woningen inmiddels opgeleverd. De Elbe is het eerste appartementencomplex dat in verkoop is. De oplevering vindt naar verwachting in de loop van 2011 plaats. De verkoop van de grondgebonden woningen van de tweede fase van Het Balkon, De Kustvaart, volgt begin 2010. Het Balkon van Maassluis is een gezamenlijke ontwikkeling van Maasdelta Groep en Bouwfonds Ontwikkeling, in nauwe samenwerking met de gemeente Maassluis.