Naturalis ontvangt 3 miljoenste bezoeker

29/12/2009 12:44

Museum Naturalis

Leiden, 27 december 2009 - Sinds nationaal natuurhistorisch museum Naturalis op 7 april 1998 voor het eerst haar deuren opende, zijn al 3 miljoen bezoekers voor de natuurhistorische collectie naar Leiden gekomen. Vanochtend nam de familie Provoost als 3 miljoenste bezoeker een relatiekaart voor het leven in ontvangst uit handen van adjunct-directeur René Dekker.

2009 is voor Naturalis een jaar waarin veel records gebroken worden. Niet alleen is de 3 miljoenste bezoeker ontvangen, dit jaar alleen heeft het museum al 260.000 bezoeken gehad. Ten opzichte van de voorgaande 5 jaren, waar het gemiddelde jaarlijkse bezoek rond de 250.000 lag, is er een stijging van 4%. De hoge bezoekersaantallen zijn te danken aan een substantiële verhoging in het aantal scholieren dat het museum bezocht. Ook zijn er meer individuele bezoeken aan Naturalis gebracht dan andere jaren.

De landelijke publiciteit over het Darwinjaar 2009 heeft daar een steentje aan bijgedragen, waar de tentoonstelling Expeditie Darwin en de overige Darwinjaaractiviteiten van hebben geprofiteerd. Ook de komst van de Plateosaurus en de daaropvolgende Dinodagen in de herfstvakantie hebben voor een piek in de bezoekcijfers gezorgd.

De afgelopen tijd zijn bovendien het kassagebied, het museumrestaurant en het Rustpunt in het museum verbouwd waardoor bezoekers nog efficiënter geholpen kunnen worden.

Ook de webbezoeken laten een stijging zien. Naturalis is eigenaar van 14 verschillende websites, waarvan www.natuurinformatie.nl de grootste is. Dit jaar ontvingen deze sites 5.000.000 bezoeken, wat 9% meer is dan in 2008.





http://www.naturalis.nl