Politie Gelderland-Midden

Stel op heterdaad gepakt wegens benzinediefstal
Publicatiedatum: 29-12-2009 12:51:54

ARNHEM - Op de Parkstraat in Arnhem heeft de politie vanochtend, dinsdag 29 december, een 27-jarige vrouw en een 41-jarige man uit die stad aangehouden wegens diefstal van benzine. Het stel werd rond half elf op heterdaad betrapt door de pomphouder van een benzinestation aan de Ir. J. P. van Muijlwijkstraat. Na ontdekking sloeg het stel te voet op de vlucht, daarbij op de hielen gezeten door de pomphouder. Op de Steenstraat klampte de pomphouder twee agenten aan, die het duo op de Parkstraat konden inrekenen. De twee hadden de buit nog bij zich en zijn ingesloten.
(078163)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Edenaar aangehouden na bedreiging met vuurwapen
Publicatiedatum: 29-12-2009 12:44:56

EDE- Een 52-jarige Edenaar is dinsdagavond 28 december door de politie in zijn woning in Ede-Zuid aangehouden. De man zou om nog onbekende reden twee meisjes, in de leeftijd van 13 en 14 jaar, hebben bedreigd met een vuurwapen of iets wat daarop leek. De Edenaar raakte tijdens de aanhoudingsprocedure door een val gewond aan zijn heup en werd overgebracht naar het Gelderse Vallei ziekenhuis in Ede voor behandeling.

De politie kreeg de melding rond half elf via een getuige. De Edenaar zou vanuit zijn woning met een vuurwapen of iets wat daarop leek hebben gedreigd in de richting van twee meisjes die op straat zouden staan. Ook zou er mogelijk een schot zijn gevallen waarbij niemand gewond raakte. De politie heeft ter plaatse direct de meisjes in veiligheid gebracht waarna de omgeving enige tijd afgezet is geweest.

Huiszoeking
De agenten probeerden in gesprek te komen met de Edenaar maar dit leidde niet tot het gewenste resultaat waarop werd besloten de Edenaar in zijn woning te overmeesteren. Nadat de man overgebracht was naar het politiebureau werd de woning door de politie doorzocht waarbij twee vuurwapens met munitie werden aangetroffen. De man is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. Politie doet nader onderzoek naar de echtheid van de wapens.
(078082)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053