Politie Rotterdam Rijnmond

Actuele berichten - Dinsdag 29 december 2009

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ZUIDLAND - In een woning aan de Kerkweg is woensdag rond het middaguur een hennepkwekerij ontmanteld.
Naar aanleiding van een tip werd een onderzoek ingesteld. In de woning werd op de bovenverdieping een oogstrijpe kwekerij aangetroffen bestaande uit 574 planten.
Tijdens het onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt, dit leverde een zeer brandgevaarlijke situatie op. De stoppen van 36 ampère waren vervangen door 80 ampère. Door de Roteb werd de kwekerij ontruimd. De 24-jarige bewoonster die in de woning aanwezig was is aangehouden en meegenomen voor verhoor.


* DRIE VERDACHTEN AANGEHOUDEN MET NEP VUURWAPEN

SCHIEDAM - Drie Schiedamse jongens van 15, 15 en 16 jaar oud zijn maandagmiddag rond half zes aangehouden. Eén van de 15-jarigen had een nepvuurwapen bij zich.
Een 44-jarige plaatsgenoot meldde dat op de Scheepvaartweg één van de verdachten een pistool op het hoofd van een andere jongen had gezet. De man meldde dit bij de politie die direct een onderzoek instelde. Het drietal werd aangehouden in de directe omgeving. Het nepvuurwapen is in beslag genomen.


* POLITIE ARRESTEERT 17e VERDACHTE BRANDSTICHTING HELLEVOETSLUIS - De politie van het district De Eilanden heeft maandag 28 december twee jongens uit Hellevoetsluis, 12 en 14 jaar, gearresteerd. Het tweetal wordt verdacht van een diefstal en brandstichting. Op 14 november werd vanaf de Mossel in Hellevoetsluis een scooter gestolen en vervolgens op een nabijgelegen locatie in brand gestoken.
Het rechercheteam heeft ook deze brandstichting onderzocht, wat resulteerde in de aanhouding van de twee verdachten. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau. Het oplossen van brandstichtingen heeft voor de politie een hoge prioriteit. Een team van 12 rechercheurs is fulltime bezig met onderzoek naar de identiteit van mogelijke brandstichters. Sinds eind november heeft het team 17 aanhoudingen verricht. Vier van hen zitten nog steeds vast. De anderen moeten zich op een later moment bij de rechter verantwoorden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
De politie verzoekt alert te zijn en ook kleine (pogingen tot) brandstichtingen te melden. In geval van heterdaad belt u 112. Informatie over brandstichtingen kan gemeld worden via 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen gedaan worden via 0800-7000.


* GETUIGENOPROEP BRANDSTICHTING
ROCKANJE - Het speciaal op brandstichtingen gericht rechercheteam is op zoek naar getuigen van een brand die maandag 14 december op het Molecaten Park Rondeweibos plaatsvond. De brand brak rond half negen uit op de camping. Drie caravans brandden hierbij volledig af.
De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen. Met name personen die op maandag 14 december, kort voor of tijdens de brand, aanwezig geweest zijn op de Schapengorsedijk of de Duindijk in Rockanje en personen die beeldmateriaal van de brand hebben gemaakt.
Uiteraard is alle informatie die kan leiden tot het arresteren van de verdachten welkom.


* AUTO IN BESLAG GENOMEN NA VERLATEN PLAATS ONGEVAL

MAASSLUIS - De politie nam in dinsdag rond middernacht een auto in beslag. De bestuurder hiervan was betrokken bij een verlaten plaats ongeval. Een oplettende getuige zag dat de bestuurder van een Citroen Jumpy op de parkeerplaats gelegen tussen de Nieuwstraat en de Boogerstraat tegen een geparkeerde auto opreed. Toen de getuige de bestuurder hierop attent maakte stak hij zijn middelvinger op en reed weg. De geparkeerde auto, een Nissan Maxima raakte beschadigd. De eigenaar is in kennis gesteld, die aangifte doet. Na onderzoek bleek de Citroen thuis te horen aan de Nijverheidstraat. Hier werd de auto aangetroffen en is in beslag genomen. Naar de eigenaar wordt een nader onderzoek ingesteld daar de man geen vaste woon- of verblijfplaats heeft.


* AUTO'S VERNIELD
Op verschillende locaties in Maassluis zijn een drietal auto's vernield. De auto's waren of bekrast of door vuurwerk vernield. De politie vraagt getuigen zich te melden via telefoonnummer 0900-8844. Op het moment dat u verdachte personen bij auto's ziet belt u dan 112. Samen met u kunnen we deze vorm van criminaliteit aanpakken.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING AGENTEN

VLAARDINGEN - Een 35-jarige Vlaardinger is maandagmorgen aangehouden nadat hij een stadsgenoot bedreigde. Gewaarschuwde agenten gingen naar de woning aan de Oosthavenkade van de woning van de 50-jarige aangever. De verdachte weigerde vervolgens zijn identiteit op te geven en sloeg naar de agenten en bespuwde hen. De man is vervolgens met gepast geweld aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor de bedreiging van de aangever en de agenten.