Gemeente Hoorn

Gemeente Hoorn vraagt aandacht voor vuurwerkafval

De gemeente Hoorn start deze week een campagne tegen vuurwerkafval. Onder het motto Doe jezelf een schone straat kado wordt inwoners gevraagd om op nieuwjaarsdag het vuurwerkafval op te ruimen.

flyer doe jezelf een schone straat kado Oud & nieuw betekent feest. Aftellen, proosten en dan snel naar buiten om van het vuurwerk te genieten. Helaas vergeten veel mensen de vuurwerkresten op nieuwjaarsdag op te ruimen. Dat is natuurlijk geen gezicht, aldus wethouder Cilia van Weel.

Elk jaar zet de gemeente Hoorn naast haar eigen vier veegwagens een extra veegmachine en extra reinigingsmensen in om het vuurwerkafval zo snel mogelijk op te ruimen. Dat kost de gemeente zon 15.000 euro. Volgens de gemeente Hoorn zouden mensen zelf hun eigen afval op moeten ruimen. Naast een huis-aan-huis flyer en posters en ansichtkaarten bij diverse openbare gebouwen en verkooppunten van vuurwerk rijden de veegwagens ook met de campagneboodschap rond. Hiermee hoopt de gemeente Hoorn de overlast door vuurwerkresten te beperken.

Het is niet alleen slordig, het is ook onveilig, legt de wethouder uit. Elk jaar gebeuren er toch weer ongelukken met kleine kinderen die in aanraking komen met gevaarlijk vuurwerk. Het is een kleine moeite, dus pak de bezem doe jezelf een schone straat cadeau! Laatste wijziging van deze pagina: 29 december 2009