Gemeente Langedijk



Cursus Computervaardigheid voor ouder en kind

29-12-2009 -
De gemeenteraad van Langedijk heeft op 8 december 2009 nieuw Minimabeleid vastgesteld. Dit beleid is bedoeld voor mensen die van een minimum inkomen rond moeten komen. Langedijkers die een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm krijgen hiermee een extra steuntje in de rug.
Belangrijkste doel van het beleid is ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen! Zo wordt er in februari speciaal voor deze groep een cursus Computervaardigheid voor ouder en kind georganiseerd.

Deze cursus is bedoeld voor inwoners van de gemeente Langedijk, die 18 jaar of ouder zijn, een of meer kinderen hebben in de basisschoolleeftijd of in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Doel en inhoud van de cursus:
De deelnemer beschikt over computervaardigheden zoals:
· Toetsenbordvaardigheid

· Werken met Windows en Wordpad, e-mail, internet,
· Veiligheidsaspecten van internet: kinderslot en nog meer
· Werken met educatieve sites voor kinderen in de basisschoolleeftijd en in de laagste klassen van het voortgezet onderwijs.
· Vergroten zelfvertrouwen bij het werken op de computer.

Plaats en tijd
De cursus start op maandag 15 februari en bestaat uit negen bijeenkomsten op maandagochtenden van 9:00 tot 11:45 uur in het gemeentehuis van Langedijk. In de voorlaatste week is er een speciale bijeenkomst waarbij de kinderen aanwezig zijn. Deze vindt plaats op woensdagmiddag van 13:30 tot 16:15 uur.

Inschrijven
Inschrijven kan voor 1 februari via het inschrijfformulier (pdf).

Meer informatie:

- verstrekkingenboek bijzondere bijstand, gemeente Langedijk oktober 2009 (pdf).

- beleidskader armoedebeleid, gemeente Langedijk oktober 2009 (pdf).
- bekendmaking minimabeleid (pdf).

- inschrijfformulier computercursus (pdf).