Gemeente Diemen


Goed ondernemingsklimaat in Diemen

Ondernemers uit Diemen hebben in een enquete van de regionale Kamer van Koophandel goede cijfers gegeven aan het ondernemingsklimaat in Diemen.

Uit het rapport Beoordeling Ondernemingsklimaat 2009 blijkt dat Diemen het op de thema's ondernemingsklimaat, binding en relatie met de gemeente, gemeentelijke dienstverlening, bereikbaarheid van de bedrijfslocatie per auto, bereikbaarheid van de bedrijfslocatie per openbaar vervoer, parkeren nabij de bedrijfslocatie en staat van de openbare ruimte volgens de ondervraagde ondernemers goed tot zeer goed doet.

De Kamer van Koophandel Amsterdam heeft de gemeenten in de regio, waaronder Diemen, meegenomen in het onderzoek door in het voorjaar van 2009 TNS NIPO te laten uitzoeken hoe in 19 gemeenten bijna 2000 ondernemers oordeelden over verschillende aspecten van het ondernemingsklimaat. Het ondernemingsklimaat van Diemen scoort hierin een 7 en op alle deelaspecten gemiddeld een 6,7. Dit is boven het landelijk en regionaal gemiddelde én hoger dan in het TNS NIPO onderzoek in 2003 (waarin Diemen resp. een 6,7 en 6,4 scoorde). Diemen scoort lager dan gemiddeld op de thema´s tevredenheid woningaanbod duurder en regulier segment, kwaliteit woonomgeving en recreatieve voorzieningen en veiligheid.

De ondervraagde Diemense ondernemers geven aan dat zij relatief veel belang hechten aan verbetering van de veiligheid en van recreatieve voorzieningen, en - hoewel deze regionaal en landelijk hoger dan gemiddeld scoren - verdere verbetering van de gemeentelijke dienstverlening en van de relatie met de gemeente willen. De gemeente blijft zich inspannen om de positieve score´s te handhaven dan wel te verbeteren.

---