Politie Gelderland-Zuid

Inbrekers na achtervolging aangehouden

Eck en Wiel, Ingen, Tiel, 29-12-2009 o Maandagavond rond 20.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat meerdere personen zich verdacht hadden opgehouden bij een woning in Eck en Wiel en vervolgens in een auto waren weggereden. Korte tijd later werd een woninginbraak gemeld in Ingen, waarbij dezelfde auto werd genoemd. Getuigen hadden het kenteken van de auto kunnen noteren. Na controle bleek deze als gestolen geregistreerd te staan.

Meerdere eenheden zochten in de omgeving van Ingen naar de auto. Ter hoogte van de rotonde op Het Zwarte Paard, de N835, zagen politieagenten de betreffende auto hen tegemoet komen rijden. De agenten probeerden de bestuurder met de dienstauto de weg te versperren. De bestuurder reed gewoon door en botste tegen de dienstauto aan. De automobilist reed vervolgens de N320 richting Maurik op. Meerdere politie-eenheden zetten vervolgens de achtervolging in. Op industrieterrein Medel in Tiel reed de bestuurder een doodlopende straat in. Toen de agenten bij de auto kwamen werd niemand meer in de auto aangetroffen.

Meerdere agenten zochten het industrieterrein af. Hierbij werd ook de diensthond ingezet. In de omgeving kon een 19-jarige Tielenaar worden aangehouden. Met behulp van de hond kon een tweede verdachte worden aangehouden, een 17-jarige Tielenaar. De verdachte voldeed niet aan de vordering van de agenten, waarop hij door de hond in zijn bovenarm gebeten. In de kofferbak van de auto en in de omgeving werd inbrekersgereedschap aangetroffen. Beide personen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze in verzekering zijn gesteld. Ze worden donderdag 31 december voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Getuigenoproep

Uit het eerste onderzoek van de politie is naar voren gekomen dat de auto eerder al gestolen was bij een woning in Tiel. Tevens bleek er te zijn ingebroken in een pand in Maurik. De woninginbraken in Eck en Wiel en Ingen bleven bij een poging. Alle benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan. De politie gaat er vanuit dat er meerdere personen bij de diefstal en inbraken betrokken zijn. Getuigen die maandagavond iets verdachts hebben gezien in de omgeving van Eck en Wiel, Ingen of Maurik worden dan ook verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche in Tiel op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

(10)

Laatst gewijzigd 29-12-2009 14:59 | © Regio Gelderland-Zuid |