Partij voor de Vrijheid (PVV)

PVV: Koningshuis moet Belgisch voorbeeld volgen - Kamervragen dinsdag 29 december 2009

Vragen van het lid Wilders aan de Minister-president over de wenselijkheid om, in navolging van het goede voorbeeld van het Belgisch Koningshuis, ook het Nederlandse Koningshuis te laten inleveren op hun jaarlijkse toelage.


1.)
Bent u bekend met het bericht "Fabiola en Laurent moeten inleveren"?


2.)
Bent u het eens dat het, terwijl de meeste Nederlandse burgers moeten inleveren als gevolg van de financiële crisis, merkwaardig is dat het Nederlandse Koningshuis volgend jaar een verhoging krijgt van hun jaarlijkse toelage? Zo niet, waarom niet?


3.)
Bent u het eens dat het van goede wil en inlevingsvermogen zou getuigen als het Nederlandse Koningshuis, in navolging van het Belgisch Koningshuis de geste doet om niet alleen af te zien van de verhoging van de toelage voor 2010 maar zich ook bereid toont om, net als de meeste burgers in het land, een steentje bij te dragen door op de toelage in te leveren? Zo niet, waarom niet?


4.)
Bent u bereid om, daar waar alle departementen voor 2010 als taakstelling hebben meegekregen 20% te bezuinigen en ook het Koningshuis onderdeel is van de begroting, ook de toelagen aan het Koningshuis door de betrokken werkgroepen mee te nemen in de heroverwegingen? Zo niet, waarom niet?

"Fabiola en Laurent moeten inleveren", Telegraaf.nl, 29 december 2009.

Klik hier om het bericht op Telegraaf.nl te lezen.