Politie Amsterdam-Amstelland

POLITIE KLAAR VOOR VIERING JAARWISSELING (29-12-2009)

De politie Amsterdam-Amstelland heeft zich goed voorbereid op de viering van Oud en Nieuw. Het plan van aanpak is al in een vroeg stadium bepaald in nauw overleg met gemeenten, justitie, brandweer en de geneeskundige dienst. We hebben ook een aantal tips voor u voor een veilige jaarwisseling.

Bezoeken van potentiële verstoorders
De politie zet extra mensen in bij de viering. Zo is er extra noodhulp, toezicht bij diverse evenementen, en staat de mobiele eenheid paraat als er meer politie-inzet nodig is. Verder zijn in de regio verschillende hotspots aangewezen waar meer surveillance zal zijn, veelal in combinatie met cameratoezicht. Daarnaast zal het "aanlopen van hotshots", waarmee de politie in 2008 gestart is, dit jaar uitgebreider plaatsvinden. Ruim 60 ordeverstoorders van de jaarwisseling van vorig jaar, kunnen een dezer dagen een bezoekje van de politie verwachten, om het signaal af te geven dat we ze scherp in de gaten houden.

Overlast en inbraak
Om overlast te beperken is het afsteken van vuurwerk alleen toegestaan op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur 's morgens tot 02.00 uur in de nieuwjaarsnacht. In de directe omgeving van dierentuinen, kinderboerderijen, asiels en maneges is het afsteken van vuurwerk verboden.

Geef inbrekers geen kans
Begin het het nieuwe jaar niet met een domper. Daarom waarschuwt de politie voor de kans op inbraak en diefstal uit uw woning. Gaat u tijdens de jaarwisseling even iets drinken bij de buren, sluit dan uw huis goed af. Verberg geen sleutels onder de vuilnisbak en plak geen "we zijn bij de buren" briefjes op de voordeur. Laat bij afwezigheid het licht aan en sluit de deur als u vuurwerk gaat afsteken. Zo krijgen inbrekers en insluipers geen kans.

Help ons bij opsporing daders
U kunt de politie behulpzaam zijn bij de opsporing van daders van misdrijven en misstanden. Natuurlijk belt u eerst met 112 bij ontdekking op heterdaad. Wellicht kunt u uw mobiele telefoon daarna als camera gebruiken en de verdachten ongezien filmen of fotograferen. Deze beelden kunt u uploaden via deze website.