Gemeente Schouwen-Duiveland


Overleg tussen De Pul, politie, brandweer, gemeente, schooldirecties en buurbewoners

BRUINISSE MAAKT AFSPRAKEN VOOR JAARWISSELING

Om te zorgen voor een prettige jaarwisseling hebben het bestuur van jeugdsoos De Pul, politie, brandweer, gemeente en buurtbewoners met elkaar overlegd en afspraken gemaakt. Met dit overleg wil het bestuur, dat uit jongeren bestaat, eventuele overlast in de buurt van het soosgebouw tijdens de jaarwisseling zoveel mogelijk voorkomen. Het overleg tussen De Pul, politie, brandweer, gemeente, schooldirecties en omwonenden bestaat al langer en heeft zijn vruchten afgeworpen

Dit jaar zijn dezelfde afspraken gemaakt als in 2008. Op het terrein voor de Pul kan tot 03.00 uur een vreugdevuur worden gemaakt, maar daarvoor gelden wel regels, zodat dit veilig en met zo min mogelijk overlast kan gebeuren. Voor dit vuur mag alleen schoon hout worden gebruikt. Na 03.00 uur is het stoken van een vreugdevuur niet toegestaan.

Mensen die vernielingen aanrichten of op een andere manier schade veroorzaken kunnen rekenen op straf en moeten de schade zelf betalen. Voor overtreders betekent dit ook voor langere tijd ontzegging van de toegang tot de Pul en andere horecagelegenheden in Bruinisse.

Met het uitdelen van flyers licht het bestuur van De Pul bezoekers van de jeugdsoos in over deze afspraken.

Deze overlast, ook al gebeurt die buiten de soos zelf, beïnvloedt de beeldvorming over jeugdsoos De Pul. Dat is jammer omdat het bestuur van de jeugdsoos veel positieve activiteiten ontplooit voor de Bruse jeugd en andere dorpsbewoners.

Het bestuur ziet het als zijn verantwoordelijkheid om enige sturing te geven aan de feestelijkheden rond de jaarwisseling, ook al spelen die zich buiten het soosgebouw af.