Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 28 december

Alkmaar, 29-12-2009 o 16.00 uur

Softdrugs illegaal overgedragen

Den Helder, maandag 28 december 2009.

Rond 15.00 uur heeft een agent in de Koningstraat een 17-jarige en een 21-jarige man aangehouden, beiden afkomstig uit Den Helder. Hij was er getuige van dat de volwassen man naar een coffeeshop liep en buiten voor vijf euro wiet overdroeg aan de minderjarige. Dit was een vriendendienst zo verklaarden beiden. De ouders van de minderjarige jongen zijn op de hoogte gesteld en tegen beide mannen is een proces-verbaal opgemaakt. Het is voor minderjarigen verboden softdrugs in een coffeeshop te (laten) kopen en voor volwassenen verboden dit aan een minderjarige te verstrekken.

Openbare dronkenschap

Alkmaar, maandag 28 december 2009.

Rond 17.15 uur ontstond er consternatie op de Voordam. Een 45-jarige man uit Winkel was dronken tegen een fiets gelopen die daardoor in de gracht viel. De eigenaar van de fiets hield de man op in afwachting van de komst van de politie. Met hulp van passanten en omstanders werd de fiets boven water gevist. De verdachte bleek een veelpleger te zijn en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt wegens openbare dronkenschap.

Drankrijder aangehouden

Alkmaar, maandag 28 december 2009.

Rond 22.15 uur werd bij een routinecontrole op de Wageweg een 31-jarige automobilist uit Heerhugowaard aangehouden wegens drankgebruik. Hij blies aan het bureau 570 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Man vernield eigen huisraad

Zwaag, dinsdag 29 december 2009.

Kort na middernacht is in zijn woning aan de Distel een 21-jarige man uit Zwaag aangehouden wegens het herhaaldelijk veroorzaken van geluidsoverlast. De man vernielde uit boosheid vanwege een relationele kwestie zijn eigen huisraad en dit ging met veel lawaai gepaard. Ondanks dat hij eerder op de avond was gewaarschuwd door agenten ging hij toch door. Hij mocht ter afkoeling mee naar het bureau en werd later met een bon op zak heengezonden.

Vuurwerkcontroles (tevens homepagebericht)

Regio, dinsdag 29 december 2009.

De vuurwerkverkoop is vandaag van start gegaan. In de meeste gemeenten heeft de politie, samen met de brandweer en gemeenteambtenaren de legale verkooppunten gecontroleerd. Dit leverde in de regio Noord-Holland Noord nog geen processen-verbaal op. Hier en daar kon worden volstaan met een tip of opmerking voornamelijk met betrekking tot de opslag.

Het aantal overlastmeldingen in de regio is minder dan voorgaande jaren. Kennelijk houdt de jeugd zich beter aan de regels. Zij die toch te vroeg vuurwerk afsteken en worden betrapt kunnen een Halt-straf tegemoet zien wanneer ze tussen de 12 en 18 jaar oud zijn. In de gehele regio werden vandaag enkele kinderen gewaarschuwd en bekeurd. De politie roept ouders en verzorgers op om een oogje in het zeil te houden en kinderen niet met vuurwerk de straat op te laten gaan. Vuurwerk afsteken is alleen toegestaan op 31 december tussen 10.00 en 02.00 uur.

Snelheidscontrole

Heerhugowaard, dinsdag 29 december 2009.

Vanmorgen tussen 10.45 en 12.15 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden binnen de bebouwde kom op de Jan Glijnisweg. Overtreders werden meteen staande gehouden en bekeurd. Er reden in totaal 8 automobilisten sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 77 km/u.

Poging tot overval

Heiloo, maandag 28 december 2009.

Rond 19.35 uur kreeg een 19-jarige automobilist uit Heiloo de schrik van zijn leven. Hij kwam vanaf het treinstation en liep naar zijn auto die geparkeerd stond op het parkeerterrein bij de Kreek. Hij werd vanachter benaderd door twee onbekende mannen die hem aanspraken en ook in de trein hadden gezeten vanaf Amsterdam. Omdat de jongeman het idee kreeg dat ze hem wilden overvallen stapte hij snel in zijn Volkswagen Golf en deed hij de portieren op slot. Hij startte de auto om snel weg te rijden. Op dat moment werd de achterruit van zijn auto door de beide mannen ingeslagen. Bij het wegrijden raakte de man nog een geparkeerde auto en een paaltje. Zijn auto raakte dus flink beschadigd maar het slachtoffer zelf kwam met de schrik vrij en meldde zich bij de politie.

De beide verdachten zijn tussen de 1,80 en 1,90 meter lang en hebben een lichtgetinte huidskleur. Ze spraken goed Nederlands en hadden allebei een driekwart jas aan. De ene jas was crèmekleurig en de andere jas zwart. De beide mannen droegen tevens een muts en een pet.

Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Heiloo: 0900-8844.

Bestelbusje in de brand

Grootebroek, dinsdag 29 december 2009.

Vannacht rond 02.15 uur werd een bewoner van een huis aan de Dreef wakker van brand in zijn autobusje dat voor de deur van zijn woning stond. Met het busje zamelt hij oude kranten in voor een basisschool. De gealarmeerde brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig volledig uitbrandde. De politie sluit brandstichting niet uit.

Bestelbusje in de brand (2)

Wervershoof, dinsdag 29 december 2009.

Vannacht rond 02.45 uur werd er op een parkeerplaats voor een woning aan de Raiffeisenlaan ook een brand ontdekt in een bestelbusje. In dit busje lag gereedschap. In dit geval bleef de brand beperkt tot de achterzijde van het voertuig. Ook hier wordt brandstichting niet uitgesloten. Niet duidelijk is of er verband bestaat met de bovengenoemde brand in een busje in Grootebroek.

Brievenbus opgeblazen, politie zoekt getuigen

Den Burg, dinsdag 29 december 2009.

In de afgelopen nacht is er een brievenbus van TNT-post aan de Keesomlaan vernield. Gisteravond rond 20.00 uur zag een TNT-medewerker nog dat de bus in orde was. Vanmorgen rond 09.00 uur keerde hij terug en toen bleek deze vermoedelijk opgeblazen te zijn met behulp van vuurwerk. Bij de bus lagen lucifers en een oude handschoen. De politie is op zoek naar getuigen van deze vernieling en roept hen op te bellen met de politie Texel via 0900-8844.