Provincie Noord-Holland

Aansluiting Schagerweg /Westerterpweg op de schop

29 december 2009 - Nieuwsartikel

Op maandag 4 januari 2010 start de provincie Noord-Holland met de reconstructie van de aansluiting Schagerweg (N248) met de Westerterpweg (N240) ter hoogte van het bedrijvenpark Robbenplaat en Schelphorst. De werkzaamheden nemen een half jaar in beslag.

De huidige aansluiting van de Schagerweg op de Westerterpweg bij het bedrijventerreinen Robbenplaat en Schelphorst voldoet niet meer. De Schagerweg wordt vooral gebruikt door bestemmingsverkeer. Vaak zijn dat zware vrachtwagens van en naar de bedrijvenparken. Rekening houdend met dit gebruik zal de provincie een verkeersveilige ontsluiting en infrastructuur ten behoeve van het bedrijvenpark Robbenplaat en Schelphorst maken.

Verkeershinder januari 2010
Autoâs: Van maandag 18-01-10 t/m vrijdag 22-01-10. Lichte verkeershinder. Gedurende korte momenten worden het verkeer even stil gelegd.
Fietsers: Van maandag 18-01-10 t/m vrijdag 29-01-10. Lichte verkeershinder. Fietsverkeer wordt geregeld met verkeerslichten. Connexxion: Bussen rijden volgens schema.

De werkzaamheden bestaan uit het maken van een rotonde. Deze rotonde vervangt de huidige aansluiting, door middel van een t-splitsing - van de Schagerweg (N248) met de Westerterpweg (N240). Ook verbreedt de provincie de Schagerweg, zodat de weg beter ingericht is voor vrachtwagens. En in verband met de herinrichting van het bedrijvenpark Robbenplaat wordt de Schagerweg 300 meter in westelijke richting verplaatst.

Overige verkeershinder
De provincie voert de werkzaamheden uit met minimale hinder voor het verkeer. Er is in het half jaar dat de herinrichting plaatsvindt slechts een weekend nodig dat de Westerterpweg en Schagerweg worden afgesloten. Dit om de nieuwe rotonde aan te sluiten op de bestaande weg.

---