Gemeente Bronckhorst
---


Veelzijdige en leerzame praktijkdag voor jonge autorijders op 29 december a.s.

Jongeren tussen de 18 en 24 jaar met een rijbewijs kunnen zich nu aanmelden

Jonge autobestuurders die hun rijbewijs hebben, kunnen op 29 december a.s. gratis meedoen aan een praktische, leerzame én leuke praktijkdag voor jonge autorijders. Hiervoor worden auto's beschikbaar gesteld, dus het bezit van een eigen auto is niet verplicht. Voorwaarde is dat ze minimaal drie maanden hun rijbewijs hebben en sindsdien zelfstandig al wat rijervaring hebt opgedaan.

Deze praktijkdag voor jonge autobestuurders wordt in Bronckhorst georganiseerd op initiatief van de gemeente, in samenwerking met het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland (ROVG), dat deze dag ook subsidieert.

Testroute rijden
Tijdens de praktijkdag kan de jongere zelf tijdens een praktijkrit ervaren hoe goed hij als jonge autorijder is en welke verbeterpunten er wellicht nog zijn te behalen. Hij rijdt een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving met twee andere jongeren en ze wisselen elkaar af aan het stuur. Ze beoordelen hun eigen en elkaars rijstijl. Tevens geven ze elkaar verbeterpunten aan. Dit allemaal onder begeleiding van een coach die als laatste óók zijn oordeel geeft. Spannend!

'Noodstops' op mobiele baan
In dit onderdeel rijden de jonge deelnemers op een ter plaatse aangelegde mobiele rem/slipbaan, waarbij de deelnemers zélf achter het stuur kunnen ondervinden hoe het ABS werkt bij een noodstop en hoe lang de remweg op een glad wegdek is. Hij voelt bij het maken van een noodstop de werking van het ABS remsysteem en maakt onder andere noodstops bij 30 en 50 km per uur op een nat én een spiegelglad wegdek.

Alcohol en drugs
Laatste onderdeel deze dag is een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling over de werking van alcohol en drugs in het verkeer en hoe ze daarmee kunnen omgaan. Het is al met al een veelzijdig dagprogramma met veel autorijden, remproeven, met elkaar discussiëren en elkaar beoordelen. Na afloop krijgen de deelnemers een certificaat mee als bewijs van deelname.

Eenvoudig aanmelden via internet!
De praktijkdag voor jonge autorijders in Bronckhorst is op 29 december a.s. bij museum Smedekinck, Priesterinkdijk 5 in Zelhem. Jongeren kunnen zich aanmelden via www.jongeautorijders.nl. Er kunnen aan deze praktijkdag 40 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden is dus gewenst!

Hengelo (Gld), 27 november 2009

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --