Politie Utrecht

Persberichten district stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 29-12-2009

Straatroof

UTRECHT Op de Zevenwouden vond maandagavond een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Een 28-jarige man uit Utrecht stond omstreeks 18.45 uur te pinnen bij een automaat aan de Zevenwouden. Op het moment dat het geld uit de pinautomaat kwam werd hij plotseling van achteren hard geduwd. Een onbekende man griste het geld uit de automaat en rende weg. De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving.

Het signalement van de verdachte luidt; man, donkere huidskleur, 25-30 jaar oud en ongeveer 1.85 mtr. lang. Hij droeg een donkere spijkerbroek, een wit met rood wollen mutsje en een leren jack. Op de achterkant van het jack stonden letters. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district stad Utrecht, tel.: 0900 88 44.

Poging overval

UTRECHT Maandagavond vond op een huis aan de Reinder Blijstralaan een poging overval plaats.

Rond 19.55 uur werd er aangebeld bij een huis aan de Reinder Blijstralaan. De 62-jarige bewoner ging naar de voordeur en deed deze open. Voor de deur stond een onbekende man die meteen begon te schreeuwen naar de bewoner. De bewoner probeerde uit alle macht de deur weer dicht te doen maar de onbekende man wist dit te voorkomen. Bij de deur ontstond een worsteling. Hierdoor schoot de deur uit zijn schanieren. Blijkbaar schrok de overvaller hiervan en rende weg in de richting de Lieflandlaan.

Het slachtoffer zag dat de overvaller gekleed was in een grijze jas en een grijze muts. Vermoedelijk gaat het om een Nederlandse man. De politie is op zoek naar getuige(n). Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district stad Utrecht, tel.: 0900 88 44.

Man met (nep)vuurwapen aangehouden

UTRECHT Op het Willem van Noortplein heeft de politie maandagmiddag een man aangehouden omdat hij in het bezit was van een nepvuurwapen.

Getuigen belden rond 15.25 uur naar de politie omdat men had gezien dat een man ter hoogte van het Willem van Noortplein met een wapen stond. De politie ging ter plaatse en trof de man ter hoogte van het parkje aan. De agenten fouilleerden hem maar troffen geen wapen aan. Ze lieten de 18-jarige man uit Utrecht weer gaan. Een getuige sprak de agenten aan en gaf aan dat de verdachte het wapen in een prullenbak had gegooid. Hier werd het (nep)vuurwapen aangetroffen. De man werd alsnog aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden met vuurwerk

UTRECHT Op de Beneluxlaan heet de politie een jongen aangehouden omdat hij in het bezit was van illegaal vuurwerk.

Tijdens de surveillance kreeg een motoragent op een onopvallende motor een melding dat een jongen met illegaal vuurwerk op de Beneluxlaan stond. Ter plaatse trof de agent een 16-jarige jongen uit Utrecht aan. De jongen was in het bezit van een doosje met illegale vlinderbommen. Hierop werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.