Gemeente Lingewaard


Verkoop 4 hectare grond in Glastuinbouwgebied Bergerden

Een mooie afsluiting voor 2009 voor glastuinbouwproject Bergerden; een nieuwe tuinder zal zich op Bergerden vestigen. Het betreft het potplantenbedrijf Jabroplant te Bemmel.
Jabroplant neemt 4 hectare grond af en zal in het vroege voorjaar van 2010 starten met de bouw van 2 hectare glas.

Jabroplant had al enige tijd haar oog laten vallen op Bergerden, door de huidige lage rentestand en het vertrouwen dat de economie zich gaat herstellen, heeft men de knoop doorgehakt en 4 hectare grond aangekocht. Jabroplant gaat water afnemen uit de gietwaterplas en sluit zich aan bij het Gietwaterbedrijf Bergerden. De energievoorziening gaat men volledig zelf verzorgen, onafhankelijk van het collectief Bergerden.Jabroplant wil zelf op het gewenste moment gas kunnen inkopen en/of elektriciteit verkopen.

Naast de bouw van de kas zal ook direct gestart worden met de realisatie van de bedrijfswoning. Jabro wil tegen het einde van het jaar 2010 de kas in gebruik nemen.

Op dit moment is Bergerden in overleg met een aantal tuinders over mogelijke verkoop van grond. Verkoop van deze gronden zal in de loop van 2010 haar beslag krijgen. Er is circa 40 hectare grond voor verkoop aan tuinders beschikbaar.

(Geplaatst: 29 december 2009)