Hulpverlening Gelderland Midden

dreiging met gas

Aanhouding na urenlange dreiging met gas

DIEREN - Een inval van de politie heeft gisteravond tegen tien uur een einde gemaakt aan een penibele situatie in een woning aan de Willem Pijperlaan in Dieren. De 54-jarige bewoner had zich in zijn woning opgesloten en zou de gaskraan open hebben gezet.

De echtgenote van de bewoner sloeg rond kwart over vijf alarm, omdat ze de woning niet meer in kon. De brandweer rukte onmiddellijk met groot materieel uit en de politie zette de omgeving af. Ook de ambulancedienst was snel ter plaatse.

Het woningblok van zes woningen is direct ontruimd en ook de naastgelegen woningblokken. In totaal ging het om 16 woningen. De bewoners werden opgevangen in verzorgingstehuis Beverode, maar de meesten gingen naar familie en kennissen.

Liander, de netwerkbeheerder van Nuon, kon rond half zeven het gas naar de betreffende woning afsluiten. Het was moeilijk vast te stellen hoeveel gas er in de woning aanwezig was. Na uitvoerig overleg tussen de hulpdiensten, probeerde de politie in contact te komen met de man, zodat de situatie op een rustige manier kon worden afgerond.

Gaslucht

Het contact met de man leidde niet tot het gewenste resultaat, waarna besloten werd de man te overmeesteren. Het arrestatie team van de politie viel via de voordeur de woning binnen, waarna de man werd meegenomen naar het politiebureau in Arnhem. De brandweer is al die tijd in opperste staat van paraatheid geweest. Na de inval constateerde ze een gaslucht in de woning, maar de hoeveelheid was minimaal en leverde geen gevaar op. Alle bewoners konden rond kwart over tien weer naar hun woningen.

De 54-jarige man wordt door de politie gehoord en zal ook psychisch worden onderzocht. Op dit moment is niet duidelijk wat de man heeft gedreven