Ingezonden persbericht


MEER DAN DE HELFT VAN ALLE WEBSITE FOUTEN in 2009 ZIJN APPLICATIE FOUTEN

Alphen aan den Rijn - 29 december 2009 - Uptrends.com, provider van bereikbaarheidsmetingen voor websites, transacties en servers via wereldwijde controle stations, maakt vandaag bekend dat meer dan de helft van alle fouten die bezoekers van websites te zien kregen in 2009 veroorzaakt werden door applicatie fouten.

Uptrends heeft duizenden websites over de gehele wereld gecontroleerd op de bereikbaarheid in 2009. Van alle fouten die website bezoekers te zien kregen in 2009 werd 51,3 procent veroorzaakt door applicatie fouten, 29,1 procent door fouten in de infrastructuur en 19,5 procent door DNS fouten. Foutsoorten
Percentage
Applicatie fouten
51,3%
Infrastructuur fouten
29,1%
DNS fouten
19,5%

Van alle applicatie fouten is de Http Protocol foutmelding de meest voorkomende foutmelding met 47,7 procent. Van alle infrastructuur fouten wordt 19,1 procent veroorzaakt omdat de TCP connectie faalt. "Website eigenaren en online winkels verliezen bezoekers, omzet en potentiële klanten omdat bezoekers foutmeldingen te zien krijgen. Potentiële klanten of bezoekers kunnen dan op zoek gaan naar een andere aanbieder, zegt Niels Brinkman mede-oprichter van Uptrends. Onze website monitoring dienst controleert websites op downtijd en op foutmeldingen. Wanneer wij een foutmelding detecteren maakt Uptrends automatisch een screenshot van de foutmelding zodat men dezelfde fout kan zien zoals bezoekers deze zien."

Methodologie: Via wereldwijde controlestations in o.a. de Verenigde Staten, Canada, Australië, Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Duitsland, Zweden, Singapore en China zijn duizenden websites over de gehele wereld gecontroleerd in 2009. Als een website een foutmelding gaf, is dit steeds door een ander controlestation nogmaals gecontroleerd en zo mogelijk bevestigd. Tevens is het soort fout geregistreerd en een screenshot van de fout genomen. Uptrends.com is een toonaangevende provider op het gebied van website monitoring, transactie monitoring en server monitoring. Uptrends.com heeft als doel de bereikbaarheid en uptime van websites en servers te verbeteren en kostbare downtijd te verminderen. Uptrends.com heeft als klanten Akzo, Interpolis, TNT, Free Record Shop, Aegon, Centraal Bureau voor de Statistiek, Provincie Zuid Holland, Gemeente Den Haag, Reed Business en vele anderen. Uptrends heeft vestigingen in Nederland en Amerika.



Ingezonden persbericht