NOC*NSF


Arnhem, 29 december 2009

André Bolhuis enige kandidaat opvolging Erica Terpstra

De leden van NOC*NSF hebben geen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om naast André Bolhuis andere kandidaten te stellen voor het voorzitterschap van NOC*NSF. André Bolhuis is op 17 november 2009 door de Benoemingsadviescommissie aan het bestuur van NOC*NSF als kandidaat voor de opvolging van Erica Terpstra voorgesteld. In vervolg daarop heeft het NOC*NSF bestuur hem als kandidaat voor het voorzitterschap aan de Algemene Vergadering voorgedragen.

De leden van NOC*NSF hebben vervolgens op grond van de statuten tot

28 december 2009 de gelegenheid gekregen ook kandidaten voor te dragen. Daar hebben zij, naar vandaag gebleken is, geen gebruik van gemaakt.

De nieuwe voorzitter wordt gekozen tijdens de extra AV van 11 januari 2010. Erica Terpstra zal vervolgens de voorzittershamer per 18 mei 2010 overdragen.

NOC*NSF Vice-Voorzitter Ton Rombouts, verantwoordelijk voor de opvolgingsprocedure: "Het bestuur van NOC*NSF constateert met genoegen dat hiermee een groot draagvlak onder de leden voor André Bolhuis als voorzitter zichtbaar wordt."

Achtergrondinformatie uit vorige berichten:
Vacature
In mei 2010 loopt de zittingstermijn van Erica Terpstra af als voorzitter van NOC*NSF. Erica heeft dan met veel verve en warme persoonlijke inzet haar maximale statutaire termijn vol gemaakt. Vooruitlopend op dit onvermijdelijke vertrek heeft NOC*NSF de zoektocht naar een nieuwe voorzitter gestart die nu geresulteerd heeft in de voordracht van André Bolhuis.

Benoemingsadviescommissie
De AV en het bestuur van NOC*NSF hebben in mei 2009 besloten een benoemingsadviescommissie te formeren die als opdracht mee zou krijgen om met een enkelvoudige voordracht te komen. De commissie onder leiding van vicevoorzitter Ton Rombouts bestond verder uit Mavis Carrilho (bestuurslid NOC*NSF), Erik van Heijningen (voorzitter KNZB), Elly de Jonge (voorzitter NJBB), Michael van Praag (voorzitter KNVB), Marcel Wintels (voorzitter KNWU) en Paul de Winter (voorzitter KNBRD).

De benoemingsadviescommissie heeft via advertenties in landelijke dagbladen en een uitnodiging aan alle sportbonden, kandidaten geworven. De daaruit voortgekomen longlist is op basis van het profiel en gesprekken met een aantal kandidaten, teruggebracht tot deze enkelvoudige voordracht.

De kandidaat
André Bolhuis is in de ogen van de benoemingsadviescommissie en het bestuur van NOC*NSF de ideale kandidaat voor het voorzitterschap van NOC*NSF. Hij heeft een ruime persoonlijke (top)sportervaring op onder andere wereld- kampioenschappen en Olympisch Spelen. Daarnaast vervulde André diverse bestuursfuncties in de sportwereld waaronder het voorzitterschap van de KNHB. André verwierf met zijn functie en activiteiten diverse onderscheidingen en erelidmaatschappen, waaronder die van NOC*NSF.


-----------------------