Ingezonden persbericht


Onverwacht hoge bezoekerscijfers voor Noordbrabants Museum

Het Noordbrabants Museum verwacht 2009 af te kunnen sluiten met een bezoekersaantal van circa 115.000. Dit aantal is aanmerkelijk hoger dan aan het begin van het jaar werd verwacht. Met het oog op de bouwplannen van het museum werd aanvankelijk rekening gehouden met minder en kleinschaligere activiteiten. Het aantal bezoekers werd om die reden geraamd op 80.000.

Terugblik

Uitstel van de verbouwing bood de mogelijkheid om toch nog een uitgebreid activiteitenprogramma te organiseren. Naast tal van kleine en middelgrote tentoonstellingen werden in 2009 drie grote exposities georganiseerd, respectievelijk De Ideale Vrouw (ruim 45.000 bezoekers), Met Eigen Ogen, Zelfportretten in de Nederlandse moderne kunst (meer dan 22.000 bezoekers) en Marjolein Bastin, Dicht bij de Natuur (ruim 43.000 bezoekers in 2009). De nog steeds voortdurende belangstelling voor laatstgenoemde expositie is zelfs aanleiding om deze tentoonstelling tot 28 februari 2010 te verlengen.

Aantrekkelijke programma 2010

Inmiddels zijn de meeste procedures rond de bouw van het Museumkwartier succesvol afgerond en is er een begin gemaakt met voorbereidende werkzaamheden. De verwachting is dat de bouwwerkzaamheden aan het begin van de zomer zullen starten. Dat betekent dat in het eerste halfjaar van 2010 in het huidige museumcomplex nog enkele grote exposities kunnen worden gehouden. Eind januari 2010 start De Fantasiefabriek, Animatie in Nederland, een expositie over de onbeperkte mogelijkheden en grenzeloze fantasie van animatie, in mei gevolgd door Gekoesterde schoonheid, een tentoonstelling waarin internationale topkunst uit Brabants privébezit wordt getoond. Het jaar wordt afgesloten met à la c'Arte, een tentoonstelling over de kunst van het eten en eten in de kunst. Hiermee sluit het Noordbrabants Museum aan bij het evenementenjaar 's-Hertogenbosch, Hoofdstad van de Smaak.




Ingezonden persbericht