Politie Twente

Persbericht Politie Twente 29 december 2009

Jan Camphuis: 053-4555588

Ruim 250 kilo vuurwerk in beslaggenomen

Wierden / Hengelo

Bij een tweetal controles, is maandagmiddag 28 december en dinsdagmorgen 29 december in Twente ruim 250 kilo vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen. Ruim 155 kilo betrof illegaal vuurwerk. Tegen de beide eigenaren wordt proces-verbaal opgemaakt

Maandagmiddag de 28e december werd een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Trompstraat in Wierden. In meerdere ruimtes in en bij de woning werd in totaal om en nabij de 150 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen, waaronder veel nitraat vuurwerk en zware vlinderbommen. Een aanzienlijk deel van het zware vuurwerk werd zelfs onder het bed van de bewoner aangetroffen. Verder werden nog een viertal vuurwerkpistolen met de nodige munitie gevonden. Alles is in beslag genomen en tegen de 31-jarige eigenaar / bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. De man verklaarde dat hij dit illegale vuurwerk en de vuurwerkpistolen in Duitsland had gekocht. (2009066569)

Dinsdagmorgen werd om ongeveer 10.20 uur gemeld dat er vanuit een auto aan de Venderinksweg in Hengelo vuurwerk werd verhandeld. Toen de politiemensen terplaatse kwamen werd in de bewuste auto een grote hoeveelheid vuurwerk aangetroffen. Van handel bleek op dat moment niets. Omdat de hoeveelheid meer dan 10 kilo bedroeg en er een hoeveelheid, ongeveer 5 kilo, illegaal nitraat vuurwerk bij zat, is alles in beslag genomen en zal tegen de 37-jarige Hengelose eigenaar, proces-verbaal worden opgemaakt. In totaal bedroeg de hoeveelheid vuurwerk in de auto ongeveer 100 kilo en vervoeren en in bezit hebben van meer dan 10 kilo is verboden. Naar de herkomst van het illegale vuurwerk wordt nog onderzoek gedaan, het legale deel, consumentenvuurwerk, had de man aangeschaft via een groothandel ergens in Nederland. (2009066881)

---- --