Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
29 december 2009

Per 1 januari wereldwijd één logo
Alle Ronald McDonald locaties hetzelfde logo

Alle Ronald McDonald Huizen, Huiskamers, Vakantie- en Sport & Spellocaties in Nederland gaan per 1 januari 2010 over op hetzelfde logo. Dit internationale logo was altijd al het beeldmerk van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd gaan Ronald McDonald Huizen en andere Ronald McDonald locaties over op dit logo, dat zich kenmerkt door een huisje waarin symbolisch de hand van Ronald McDonald de hand van een kind vasthoudt. In de handschoen van Ronald McDonald staat de M van hoofdsponsor McDonald's.

Tot op heden hadden alle Ronald McDonald locaties in Nederland een eigen logo. 'De invoering van dit eenduidige logo is in mijn ogen een stap voorwaarts', aldus Marc van den Tweel, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. 'Vanaf nu is te zien dat het Ronald McDonald Kinderfonds en alle Ronald McDonald Huizen, Vakantie- en Sport & Spellocaties in Nederland bij elkaar horen en is bovendien onze verbondenheid met de wereldwijde Ronald McDonald organisatie zichtbaar. Honderden projecten in meer dan vijftig landen zijn onderdeel van deze 'familie'. We kunnen trots zijn daar deel van uit te maken en die trots mag getoond worden.'

Ronald McDonald Kinderfonds
Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt een helpende hand aan zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. In Ronald McDonald Huizen logeren gezinnen vlak bij het (psychiatrisch) ziekenhuis of revalidatiecentrum om dicht bij hun kind te zijn. In Nederland staan vijftien Ronald McDonald Huizen die jaarlijks aan meer dan vierduizend gezinnen een 'thuis ver van huis' bieden.

Behalve Huizen zijn er in verschillende ziekenhuizen Ronald McDonald Huiskamers, waar gezinnen even kunnen ontspannen tijdens de behandeling van het kind. Dankzij Ronald McDonald Sport & Spel en Vakantie kunnen zieke of gehandicapte kinderen samen sporten of spelen of er met het hele gezin even helemaal uit.