IKON

P E R S B E R I C H T

Christelijke websites in race om Webfish Awards 2010

De beste christelijke Nederlandstalige websites maken kans op de Webfish Awards 2010. Vanaf maandag 4 januari 2010 is de inschrijving geopend op www.webfishawards.nl. Er kan worden ingeschreven in twee categorieën: 'websites van plaatselijke kerken en parochies' en 'overige christelijke sites'.

In iedere categorie is een gouden, zilveren en bronzen Webfish te winnen. De inschrijvingstermijn loopt tot 28 februari 2010. Een kritische, interdisciplinaire jury beoordeelt de binnengekomen resultaten. Ook het publiek kan de sites beoordelen. Vanaf half februari kunnen de sitebezoekers hun stem uitbrengen op de ingezonden sites. De publieksstem weegt in het eindoordeel mee als één jurystem. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 20 maart, op het hoofdpodium van de Kerk- en Gemeentebeurs 2010 in de Jaarbeurs in Utrecht.

In de jury voor de Webfish 2010 hebben plaats: Christiaan Lustig (EO internet), Tom Mikkers (Remonstranten), Eric van den Berg (Isidorusweb), Wouter van der Toorn (Agape) en

Suzanna Vergouwe (Raad van Kerken). Vorig jaar kreeg de jury maar liefst 212 inzendingen te beoordelen. Winnaars van de Gouden Webfish 2009 waren Isidorusweb (www.isidorusweb.nl) in de categorie 'overige christelijke websites' en de site van de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt in Nijmegen (www.gkv-nijmegen.nl) in de categorie 'gemeenten en parochies'.

Webfish Awards 2010 is een gezamenlijk initiatief van de IKON, de Protestantse Kerk in Nederland, de Raad van Kerken in Nederland en Stichting Leve de Kerk. Met deze prijs willen zij christelijk Nederland en Vlaanderen uitdagen hun internetsites te blijven ontwikkelen en verbeteren.

Hilversum, 29 december 2009



IKON