Heijmans N.V.

29 december 2009
OVERNAME HEITKAMP RAIL DOOR EIFFAGE DEFINITIEF

s-Hertogenbosch - De verkoop van Heitkamp Rail GmbH en Heijmans Rail B.V. ("Heitkamp Rail") aan Eiffage Travaux Publics SAS is afgerond. Eiffage Travaux Publics, een volledige dochter van EIFFAGE SA, heeft van Heijmans NV 100% van de aandelen in Heitkamp Rail gekocht. De overnamesom is in contanten betaald.

Heitkamp Rail is een internationale multidisciplinaire spooraannemer, waar circa 300 medewerkers werkzaam zijn. Heijmans concentreert zich met haar strategie op de Nederlandse thuismarkt, waar het bedrijf belangrijke marktposities heeft in projectontwikkeling, bouw, infrastructuur en installatietechniek. De verkoop van Heitkamp Rail past binnen deze strategie. De opbrengst van de transactie, die leidt tot een beperkte boekwinst, wordt gebruikt voor verdere schuldreductie en balansversterking.

De Eiffage Groep is actief in alle branches van de bouw, energie, infrastructuurbouw en concessies. Tot haar activiteiten behoren de bouw en ontwikkeling van onroerende goederen, wegenbouw en civiele techniek, multitechnische installaties, metalen constructies en gevels, en concessies. De 75.000 medewerkers hebben in 2008 voor de Groep een omzet van ¤13,2 miljard gerealiseerd.