Ingezonden persbericht


Persbericht:

29 december 2009 's Heer Hendrikskinderen

Een nieuw museum voor actuele kunst in de provincie Zeeland. De werkzaamheden zijn in volle gang. Maar de lokatie blijft nog even onbekend. Dat heeft alles te maken met de eerste tentoonstelling van museum Le Secet die gaat heten TOP SECRET en start in maart.

Voor de officiele opening in mei heeft Le Secet een prijsvraag uitgeschreven: 'wat vind jij eigenlijk van kunst, wat maakt kunst zo bijzonder voor jou?' Info op www.lesecet.nl/prijsvraag

Le Secet wil het gewone en het leuke van hedendaagse kunst alle aandacht geven. Bizarre, fantasievolle, constructieve, verfijnde, poëtische, perfecte, foute, intense, tegendraadse, bonte, verwarrende en prachtig kunst . Kunst is er voor iedereen. In deze tijd van zingeving waarin men zoekt naar zijn eigen individualiteit is het belangrijk dat men ziet hoe raar gek en anders de wereld ook kan zijn. Dat kan je zien door even door iemand anders zijn / haar ogen te kijken. Daar is kunst voor bedoelt. Kunstenaars zijn gewone mensen en hebben met hun werk een belangrijke rol in de samenleving. Omdat ze telkens laat zien dat 'anders' ook heel gewoon is. Maar ook dat je altijd verder kunt kijken dan je neus lang. Niets staat vast in onze wereld. En dat laten kunstenaars ons zien. Nieuwsgierig zijn mag en vragen is nooit verkeerd. Alleen zo kan een mens zich ontwikkelen.

www.lesecet.nl