Ingezonden persbericht

15e PIANODRIEDAAGSE ROTTERDAM: Uniek concert op vijf piano's


Rotterdam, 21 december 2009 - Eén van de opvallende klanken tijdens de 15e Pianodriedaagse is een uitvoering van twaalf jonge pianisten met concertpianist Jeroen van Veen. Samen voeren zij een uniek pianowerk uit in een versie voor vijf piano's: Canto Ostinato ("koppig lied") van Simeon ten Holt.

Een samenwerking met deze internationaal, bekend pianist Jeroen van Veen ­ Ten Holt-specialist bij uitstek ­ betekent voor de jonge musici (van 14 tot en met 23 jaar) een unieke kans om dit magistrale werk op niveau uit te voeren. Op dinsdagmiddag, 29 december, spelen de jongen pianisten en Jeroen van Veen in de hal van de Grote Zaal van Concertgebouw de Doelen in Rotterdam, als onderdeel van de Pianodriedaagse. Daarnaast kan de bezoeker in de hal genieten van een uitgebreid en gevarieerd programma: onder andere een kinderconcert, een optreden van gerenommeerde quatremains-specialisten en schilderen op muziek.

Winkelend publiek kan genieten van een professioneel en gevarieerd spel van pianisten met of zonder begeleiding van vocalisten op de stadspodia in de Bijenkorf, Plaza, Selexyz en de Centrale Bibliotheek.

Uiteraard kunt u ook het Vijfminutenfestival vanaf maandag tot en met woensdag 30 december bezoeken en genieten van de passie die amateur pianisten laten horen in hun spel. Op woens dagavond vanaf 19.30 uur start de finale voor dit concours. Burgemeester Aboutaleb reikt hier de prijzen uit.

De toegang tot alle onderdelen van deze evenementen is gratis. De toegang voor de finale bedraagt ¤ 10,- per persoon.

Het complete programma kunt u vinden op de website van de Piandriedaagse: www.pianodriedaagse.nl.