Politie Hollands Midden
Moerkapelle/ Politie doorzoekt leegstaande woning op explosieven

Naar aanleiding van een tweetal meldingen via Meld Misdaad Anoniem is de politie een leegstaande woning binnengegaan nabij de kruising van de Herenweg en de Moerkapelse Zijde in Moerkapelle. In de voormalige boerderij zou zich explosief materiaal bevinden. De anonieme tips meldden dat het de bedoeling was de explosieve stoffen tot ontploffen te brengen en de woning in de brand te steken tijdens de jaarwisseling. Dit zou gebeuren omdat 'sommigen' in Moerkapelle het niet eens zijn met de nieuwe plek voor het vreugdevuur. De woonboerderij staat nabij bewoonde panden en de brand had de veiligheid van de omwonenden in gevaar kunnen brengen. In de woning werd niets aangetroffen.

Dit jaar vindt het vreugdevuur tijdens de jaarwisseling plaats op een weiland naast de Julianaweg. Het vuur is verplaatst naar deze nieuwe locatie, omdat jaarlijks onveilige situaties ontstaan op het Kruis in Moerkapelle (de oude locatie) voor omstanders, omwonenden en hulpdiensten. De locatie Julianaweg biedt meer ruimte en mogelijkheden om veilig en gezellig Oud en Nieuw te vieren, mét een vreugdevuur.

Moerkappelle was vorig jaar het enige dorp in de politieregio Hollands Midden waar de ME moest optreden. Dat was toen de jeugd wilde voorkomen dat het gedoogde vreugdevuur volgens afspraak om 03.00 geblust werd. De jeugd bleef toen brandjes stichten en bekogelde hulpverleners met diverse voorwerpen waaronder vuurwerk.

De politie roept de inwoners van Moerkapelle op om met elkaar te zorgen voor een feestelijke en veilige jaarwisseling door:
¨ gezamenlijk verantwoordelijkheid te nemen voor het jaarwisselingfeest; mensen kunnen zelf zorgen dat zaken binnen de perken blijven en bijvoorbeeld bekenden die verkeerde plannen hebben hiervan weerhouden en elkaar hierop aanspreken.
¨ te bellen met 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
¨ 112 te bellen als men iemand vernielingen of geweld ziet plegen

De politie, die zelf ook gebruik maakt van camera´s tijdens de jaarwisseling, is ook blij met foto's en filmpjes van daders gemaakt door anderen. Deze beelden zijn te uploaden via www.politie.nl/hollands-midden.

---noot voor de redactie/