Deelgemeente Charlois Rotterdam

Opzoomerbomen netjes opruimen

Ook dit jaar zijn weer -dankzij de aanvragen van actieve bewoners- bijna 100 Charloise straten opgefleurd met een Opzoomerkerstboom. Tijdens de feestdagen stonden ze garant voor een gezellige sfeer. Wat echter ieder jaar blijkt, is dat het verwijderen van de bomen soms niet goed gaat.

Klaar met de Opzoomerboom? Ruim 'm goed op! Om te zorgen dat Roteb zijn werk goed kan doen volgen hier nogmaals de voorschriften:

Haal na 26 december de versiering en verlichting uit de boom. Dit is belangrijk omdat de boom anders niet door de versnipperaar kan.

U zorgt samen met de buren dat de kerstboom vóór 8 januari is opgeruimd;

Zaag de boom in stukken en leg deze stukken langs de kant van de weg (naast de vuilcontainer) klaar voor Roteb. Deze neemt de boom dan mee.


· U kunt de restanten van de boom natuurlijk ook langsbrengen bij een milieupark. In Charlois is het Milieupark gevestigd aan de Aploniastraat 12 op bedrijventerrein Charloisse Poort.

Bewoners die een Opzoomerboom hebben aangevraagd, hebben deze gebruiksaanwijzing ook thuisgestuurd gekregen.

De deelgemeente zal dit jaar extra letten op het netjes opruimen en aanbieden van de kerstbomen. Dit met het oog op de actie van volgend jaar.