Politie Utrecht

Persberichten district stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 30-12-2009

Gewapende overval

UTRECHT Dinsdagavond vond op een winkel aan de Amsterdamsestraatweg een gewapende overval plaats.

Rond 20.15 uur kwam een man de winkel binnen. De man liep direct naar een medewerker van de winkel en eiste onder bedreiging van een steekwapen geld. Na de overval rende de man de winkel uit. Een getuige zag de overval gebeuren en kon een signalement van de verdachte geven. Het zou gaan om een man met een blanke huidskleur, rond de 20 jaar oud en ongeveer 1.90 mtr. lang.

Hij was gekleed in een bruin geblokte driekwart jas en een lichtbruine broek. Verder had hij een lichtbruine pet op. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district stad Utrecht, 0900 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT De politie heeft in de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 december een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een 28-jarige man uit Utrecht werd rond 05.10 uur op het Wolvenplein gecontroleerd. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 685 ug/l uit. De man kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een

proces-verbaal en een rijverbod van tien uur naar huis gestuurd.

Belediging agenten

Op dinsdagavond om 20.45 uur zagen agenten op de Amsterdamsestraatweg een auto midden op de weg geparkeerd staan. De agenten spraken de bijrijder aan. De 22-jarige bestuurder uit Utrecht kwam even later aangelopen. De agenten deelden de bestuurder mee dat hij een bekeuring thuis kon verwachten. De bestuurder ging vervolgens uit zijn dak en beledigde de agenten