Gemeente Haaren


plan nieuwbouw Leyenhof en ontwerp Kom Helvoirt ter inzage

Helvoirt: plan nieuwbouw Leyenhof en ontwerp Kom Helvoirt ter inzage

Vanaf donderdag 31 december liggen er twee plannen ter inzage. Zo start de inspraakprocedure van het projectbesluit voor de nieuwe Leyenhof en de ontwerpfase van het bestemmingsplan `Kom Helvoirt". Voor beide plannen gelden wettelijke procedures. Voor de mogelijkheid om uw reactie kenbaar te maken verwijzen wij naar de officiële bekendmakingen elders op de gemeentepagina. Het ontwerpbestemmingsplan `Kom Helvoirt" maken we ook bekend in de Staatscourant.

Kom Helvoirt

Het ontwerpbestemmingsplan "Kom Helvoirt" is een beheersplan en geen ontwikkelplan. Bedoeling is van de lappendeken van bestaande bestemmingsplannen één nieuw bestemmingsplan te maken. Het nieuwe komplan vormt de leidraad waaraan de komende 10 jaar bouwaanvragen worden getoetst. De ontwikkelingen die onderdeel uitmaken van het centrumplan Helvoirt vindt u niet in dit plan terug. Hiervoor worden afzonderlijke procedures gevolgd, zoals het hierna genoemde projectbesluit voor de nieuwbouw van de Leyenhof.

Na afronding van de inspraak en het wettelijk vooroverleg voor het "Komplan Helvoirt" is gebleken, dat de mogelijkheden van de nu nog geldende bestemmingsplannen niet overal op een juiste wijze zijn verwerkt in het voorontwerpplan. Ook op die onderdelen hebben correcties plaatsgevonden. In afwijking van het op 6 januari 2009 vastgestelde inspraakverslag is de in het voorontwerpbestemmingsplan opgenomen bestemming "Verkeer" tussen de panden Helvoirtsestraat 31 en 37 gehandhaafd. Het ontwerpbestemmingsplan "Kom Helvoirt" ligt met ingang van 31 december 2009 gedurende 6 weken ter inzage met de mogelijkheid om een zienswijze kenbaar te maken aan de gemeenteraad.

Nieuwbouw Leyenhof

't Heem heeft concrete plannen om de huidige "Leyenhof" te vervangen door nieuwbouw.

Het huidige woonzorgcentrum voldoet niet aan de huidige kwaliteitseisen die aan en dergelijk centrum gesteld worden. Daarom is het belangrijk, dat de eigenaar en exploitant van "De Leyenhof" zo snel mogelijk met de nieuwbouw kan beginnen.

Het nieuwe plan van de "Leyenhof" past niet binnen het geldende bestemmingsplan en daarom moet hiervoor een aparte planologische procedure worden gevolgd. Gekozen is hierbij voor een projectbesluit. Hiermee kan worden vooruitgelopen op een voor de hele centrumontwikkeling op te stellen bestemmingsplan.

Het concept van het ontwerpprojectbesluit "De Leyenhof" met bijbehorende bijlagen ligt met ingang van 31 december 2009 tot en met 10 februari 2010 voor iedereen ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis aan Mgr. Bekkersplein 2 in Haaren.

Binnen de termijn dat het concept van het projectbesluit ter visie ligt kunnen de inwoners van Helvoirt en andere belanghebbenden schriftelijk een inspraakreactie indienen. U moet uw reactie richten aan burgemeester en wethouders van Haaren, Postbus 44, 5076 ZG Haaren.