Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 29-12-2009

Vuurwerkvondst in Roosendaal

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagavond omstreeks 20.30 uur in een woning in de wijk Tolberg een partij illegaal vuurwerk aangetroffen. De vondst volgde nadat agenten op straat drie twaalfjarige jongens hadden betrapt op het op een gevaarlijke manier afsteken van vuurwerk.

Agenten gingen gisteravond de wijk Tolberg in na meldingen van vuurwerkoverlast. Ze zagen op de Thorbeckelaan drie jongens vuurwerk afsteken. Een van die knapen had net een gele strijker af laten gaan door deze aan te steken. Hij had nog een strijker en een rotje bij zich. Hij gaf toe thuis nog meer vuurwerk te hebben. Hierop zijn de agenten naar zijn woning gegaan. Daar bleek dat moeder zelfs mee naar België was geweest om vuurwerk te kopen. Alleen had zij wel
afgesproken dat het vuurwerk pas met oudejaarsnacht mocht worden afgestoken. Er werden op de slaapkamers van de twee zonen 505 strijkers van verschillende formaten en ladingen, 404 nitraatbommen / vlinders en 12 babypijltjes aangetroffen.

Inwoner Fijnaart (42) gearresteerd na mishandeling buschauffeur

FIJNAART: De politie heeft maandagmiddag omstreeks 16.20 uur op de Kerkring een 42-jarige man uit Fijnaart aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van een Veolia buschauffeur. De verdachte wilde de chauffeur aanspreken over het feit dat deze naar zijn mening te hard door de dorpskern van Fijnaart had gereden

De agenten waren ter plaatse gegaan na een melding dat er ter plaatse een conflict was tussen een automobilist en een buschauffeur. De automobilist, een 42-jarige man uit Fijnaart, vertelde dat hij zich gestoord had aan het rijgedrag van de chauffeur die volgens hem veel te hard door de dorpskern van Fijnaart reed. Hij was daarop in zijn auto gestapt en de bus achterna gereden. Op de kruising Voorstraat - Kerkring had hij de chauffeur vanuit zijn auto daarover aangesproken. Vervolgens had hij zijn auto voor de bus gezet en was uitgestapt en de bus ingegaan. De chauffeur, die aangifte deed, verklaart dat de man hem met twee handen naar zijn keel had gegrepen en hard had geknepen. De verdachte verklaart dat de chauffeur hem onbeschoft te woord stond en naar buiten werkte, waarbij er een worsteling ontstond. Daarbij had de chauffeur hem op zijn rechteroog geslagen. Hij had een wondje onder zijn oog. Hij is gisteravond na verhoor in vrijheid gesteld.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident. Inmiddels zijn ook twee getuigen verhoord. De politie overlegt met de politieparketsecretaris over de afhandeling van deze zaak.

Auto door technisch mankement in brand

BERGEN OP ZOOM: Maandagavond heeft omstreeks 23.00 uur brand gewoed in een auto, een witte Ford Kuga, die geparkeerd stond aan de Jan Clercksstraat. De brand was ontstaan aan de linkervoorzijde. De eigenaar had het voertuig rond 20.00 uur geparkeerd. De bevelvoerder van de brandweer gaf aan dat hij vermoedt dat de brand een technische oorzaak heeft. De brandhaard bevond zich onder de motorkap ter hoogte van de boordcomputer.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 29-12-2009 14:55 | © Regio Midden en West Brabant |