Politie Drenthe

Woensdag

Provincie Drenthe, 30-12-2009

Controles vuurwerk

COEVORDEN Dinsdag heeft de politie op de wegen rond Coevorden gecontroleerd op het bezit van illegaal vuurwerk. In totaal zijn vijftien mensen betrapt op het bezit van dit vuurwerk, voornamelijk gekocht in Duitsland. Het vuurwerk is in beslag genomen. Onder het illegale vuurwerk zaten in totaal negen vuurwerkpistolen.

PROVINCIE DRENTHE Dinsdag heeft de politie naar aanleiding van meldingen van vuurwerkoverlast op diverse plaatsen gecontroleerd. In totaal zijn achttien personen betrapt op het afsteken van vuurwerk terwijl dat nog niet is toegestaan. Het vuurwerk is in beslag genomen.

Vrouw aangehouden na winkeldiefstal

EMMEN Dinsdag is een 56-jarige vrouw uit Emmen betrapt bij de diefstal van een jas in een supermarkt aan de Peijserhof. De jas ligt weer in de winkel en de vrouw krijgt een proces-verbaal. (2009064318)

Man aangehouden op verdenking bedreiging

ASSEN De politie heeft dinsdag rond zeven uur s avonds een 37-jarige Rodenaar aangehouden. De man had zijn ex bedreigd en had aangekondigd dat hij met een vuurwapen onderwegwas. De politie ging met meerdere autos op zoek. Agenten troffen de auto in Assen aan en hielden de verdachte aan. In de auto lag een nep vuurwapen. Het in bezit hebben van een op echt gelijkend wapen is strafbaar in Nederland. Bovendien had hij gedronken (850 µg/l 1,9 promille). Aan het bureau bedreigde hij de agent die hem verhoorde. De man is ingesloten en wordt woensdag verder verhoord.

(2009064481)

Politie onderzoekt inbraken schuren

ASSEN Maandagnacht is ingebroken in negen schuren aan de Maria in Campislaan. De deuren zijn opengebroken. Uit de schuren zijn diverse goederen weggenomen, zoals fietsen en een televisie. De politie onderzoekt de inbraken.

Politie pakt hardrijders

BORGER/ NIEUW WEERDINGE Dinsdagavond heeft de politie drie rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die te hard reden. Met de lasergun heeft de politie de snelheid gecontroleerd. Op de N374 (Stadskanaal Hoogeveen) ter hoogte van Borger reed een 40-jarige automobilist uit Aalden met een snelheid van 133km/uur. Op deze weg is 80 km/uur de toegestane snelheid. Ook werden twee automobilisten aangehouden op de N391 (Emmen - Ter Apel) te hard rijden. Een 32-jarige bestuurder uit Stadskanaal reed 137km/uur en een 45-jarige Emmenaar trapte het gas zelfs in tot 139km/uur. Ook op deze weg is de maximum snelheid 80km/uur.

Politie Drenthe wil met verkeershandhaving het aantal verkeersdoden en gewonden terugdringen en daarmee de verkeersveiligheid vergroten. Controleren gebeurt op basis van onderzoeksgegevens over de meest verkeersonveilige wegen in Drenthe. Uit deze gegevens zijn, voor ieder speerpunt, de meest verkeersonveilige weggedeelten geselecteerd waar Politie Drenthe structureel controleert. Door het verkeersgedrag van weggebruikers te controleren levert Politie Drenthe een bijdrage aan de verkeersveiligheid. Elke verkeersdeelnemer kan invloed op de verkeersveiligheid uitoefenen door de verkeersregels na te leven. Veilig verkeer, je hebt het zelf in de hand.

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.