Politie Groningen

Dinsdag 29 december 2009

Provincie Groningen, 29-12-2009

Groningen: politie houdt woonbootinbrekers aan

De politie heeft maandagochtend twee inbrekers, een 34-jarige man zonder vaste woonplaats en een 26-jarige Stadjer, aangehouden. Het duo werd na een melding van een inbraak in een woonboot op de Turfsingel aangetroffen. De dakloze man werd direct ingerekend. De Stadjer wist in eerste instantie te vluchten. Hij werd na een achtervolging te voet via de Turfstraat, Martinikerkhof, Schoolstraat en de Popkenstraat alsnog ingerekend. Een politieagent in haar vrije tijd had gezien dat de vluchtende verdachte een zak op een dak had gegooid. Op de betreffende plek werd een zakje met een onbekende hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De verdovende middelen werden in beslag genomen. Beide verdachten werden na een eerste verhoor ingesloten in een cel in het complex aan de Hooghoudtstraat. Vandaag worden de mannen nader gehoord.

Middelstum: fietsongeval door gladheid

Een 78-jarige vrouw uit Middelstum is maandagochtend op de kruising Grachtstraat met de Burchtstraat ten val geraakt. De vrouw was met haar fiets gevallen, omdat de kruising spekglad was. Het slachtoffer werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De gemeente heeft op verzoek van de politie direct gestrooid. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Zuidwolde: bejaarde man (86) gewond na verkeersongeval

Een 86-jarige man uit Peize is maandagavond op de Rijksweg N46 bij Zuidwolde gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Drent wilde op de rijksweg keren. Tijdens deze illegale manoeuvre zag hij een personenauto, bestuurd door een 56-jarige man uit Stedum, over het hoofd. Beide autos kwamen met elkaar in botsing. De bejaarde man zat bekneld in zijn auto. Hij werd door brandweerpersoneel uit zijn benarde positie bevrijd. Het slachtoffer werd met heupletsel naar het ziekenhuis gebracht. De Stedumer bleef wonderwel ongedeerd. De politie heeft in het ziekenhuis het rijbewijs van de 86-jarige ingenomen. De dienders kwamen tot deze beslissing vanwege het keren op een rijksweg, het veroorzaken van een aanrijding en het feit dat de man al een hoge leeftijd heeft. De politie heeft een analyse en een rapportage van het ongeval gemaakt.

Groningen: rijbewijs alcomobiliste ingenomen

De politie heeft maandagavond het rijbewijs ingenomen van een 46-jarige automobiliste uit Groningen. De vrouw werd op de Korreweg gecontroleerd. Agenten hadden het vermoeden dat de vrouw gedronken had, wat ze ook zelf toegaf. Het lukte de vrouw niet om een blaastest met goed gevolg af te leggen. Hierop is de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na de ademanalysetest bleek dat zij onder invloed van 1,85 promille alcohol verkeerde. Hierop is het rijbewijs van de vrouw ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. Ook is de vrouw bij het CBR aangemeld voor een educatieve maatregel.

Ter Apelkanaal: agressieve dronkaard aangehouden

De politie heeft maandagavond aan de Zandberg in Ter Apelkanaal een 47-jarige man uit die plaats aangehouden. De man verkeerde onder invloed van alcohol en trapte tegen een deur. Op aanspreken van passerende agenten, reageerde de man agressief. Hij uitte diverse bedreigingen naar de agenten. Daarnaast weigerde hij mee te werken. De man probeerde aan de agenten te ontkomen, maar konden zij de verdachte met behulp van pepperspray toch aanhouden. Ook onderweg naar het bureau bleef de man agressief. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: gewonde bij kop-staartbotsing

Een 59-jarige man uit Groningen is maandagochtend gewond geraakt bij een kop-staartbotsing. De man reed over de Beneluxweg in zijn woonplaats. Bij de kruising met de Kardingerweg moest hij remmen. Twee achterop komende automobilisten zagen dit te laat. Een
kop-staartbotsing met drie autos was het gevolg. De voorste bestuurder is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Groningen: schennispleger aangehouden

De politie heeft maandagnacht een 27-jarige Stadjer aangehouden. De man stond zichzelf te bevredigen aan de Antaresstraat in zijn woonplaats. Hierbij had hij zijn blik gericht op een bewoonster in die straat. Ook probeerde hij de woning van de vrouw binnen te komen. De bewoonster alarmeerde de politie. Deze kon de man aanhouden. Hij is ingesloten voor nader onderzoek.

Opende: alcomobilist verlaat plaats ongeval

Een 33-jarige automobilist uit Opende is in de nacht van maandag op dinsdag aangehouden. Een getuige had gezien dat de man op de Kolonieweg in zijn woonplaats tegen een boom was gereden. Vervolgens was de man er lopend vandoor gegaan. Agenten konden de identiteit van de man achterhalen en troffen hem thuis aan. Hij bleek onder invloed van 1,35 promille alcohol. Hierop is de man aangehouden. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.