Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 december 2009

Jongen aangehouden voor verhandelen vuurwerk

Hengelo

Dinsdag 29 december is in Hengelo een jongen aangehouden omdat hij vuurwerk had doorverkocht. Het vuurwerk is door de politie in beslag genomen.

Omstreeks 19.00 uur zagen surveillerende agenten dat op de Henry Woodstraat in Hengelo vuurwerk werd afgestoken door een groep jongeren. De agenten spraken de jongeren aan, waarna twee jongens vuurwerk aan de agenten gaven. Eén van de jongens, een 16-jarige Hengeloër, bleek dit vuurwerk te hebben verkocht aan de andere jongen. Daarom werd hij aangehouden. Later is bij de jongen thuis nog meer vuurwerk aangetroffen. Het gaat om in totaal 137 knalpatronen. Deze zijn in beslag genomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009067121)

Jongens aangehouden voor poging brandstichting

Rijssen

Dinsdag 29 en woensdag 30 december zijn twee jongens aangehouden voor poging tot brandstichting in een slijterij/café aan de Grotestraat in Rijssen.

Dinsdagavond omstreeks 22.10 uur meldde een getuige die deze avond in het café aanwezig was, dat vier jongens langs het café waren gelopen. Door één van de jongens werd vuurwerk naar binnen gegooid. Dit ontplofte, waarna er forse rookontwikkeling ontstond in het café. De politie ging op zoek naar de daders en kon later op de avond en in de vroege ochtend twee jongens aanhouden die betrokken zijn geweest bij het voorval. Het gaat om twee jongens uit Rijssen van 16 en 18 jaar. Tegen deze jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009067153)

Man rijdt met 1,45 promille achter het stuur tegen een boom

Deurningen

Woensdagmorgen 30 december omstreeks 01.30 uur is een 52-jarige Enschedeër tegen een boom gereden aan de Vliegveldstraat in Deurningen. De man kwam er zonder kleerscheuren vanaf, maar raakte wel zijn rijbewijs kwijt, omdat hij met teveel alcohol achter het stuur had gezeten.

De man reed van Deurningen in de richting van Enschede over de Vliegveldstraat. Door de sneeuw gleed de auto uit de bocht en kwam tot stilstand tegen een boom. Omdat de politie vermoedde dat hij onder invloed was van alcohol, werd de man meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 1,45 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De auto moest worden afgesleept. (2009067195)

Beginnend bestuurder met teveel alcohol achter het stuur rijbewijs kwijt

Goor

Woensdagochtend 30 december zagen surveillerende agenten omstreeks 01.00 uur een man rijden. De agenten vermoedden dat de man onder invloed was van alcohol. Omdat de agenten op dat moment een andere melding binnen kregen, waarschuwden zij de man om niet te gaan rijden. Omstreeks 02.30 uur zagen de agenten de man toch weer achter het stuur zitten op het Kerkplein in Goor. De agenten hielden de man, een 28-jarige man uit Goor, staande en namen hem mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze wees 1,1 promille uit. Omdat de man beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009067202)

Veel schade aan garage, dader onbekend

Haaksbergen

Een bewoner van een woning aan de Violier in Haaksbergen, ontdekte dinsdag 29 december rond 17.45 uur dat er een grote scheur was ontstaan in de muur van zijn garage en dat de muur ongeveer 10 centimeter naar binnen was gedrukt. Toen hij dinsdagmorgen om ongeveer 08.00 uur de woning verliet was dit nog niet het geval. Uit een eerste ingesteld onderzoek, o.a. door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente, werd duidelijk dat vermoedelijk een groter voertuig tegen de muur van de garage moet zijn gereden.

De betreffende muur van deze garage staat ongeveer 1 meter 50 van de straat en daartussen zit een groenstrook. Ook deze groenstrook is vernield. De woning staat op de hoek Violier - Gentiaan en de politie is nu op zoek naar mensen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Haaksbergen van de politie Twente, te bereiken via 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2009067101)

Sporen in sneeuw verraden daders vernieling ruit

Aadorp

Sporen in de verse sneeuw leidden woensdagmorgen 30 december naar de plek waar een drietal jongens zich ophielden. Zij konden worden aangehouden omdat ze ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij het vernielen van een ruit van een woning aan de Vijverlaan in Aadorp.

Rond 03.45 uur werd gemeld dat er een ruit was vernield van een woning aan de Vijverlaan in Aadorp. Politiemensen die ter plaatse kwamen vonden duidelijke voetsporen in de verse sneeuw en konden deze volgen naar een woning in Aadorp waar drie jongen konden worden aangehouden die van het vernielen worden verdacht. Aangehouden zijn twee jongens uit Aadorp van 16 en 19 jaar en een jongen uit Borne van 15 jaar.

Alle drie zijn opgesloten en een onderzoek wordt ingesteld. Dit onderzoek zal duidelijkheid moeten verschaffen over het waarom van het vielen van de ruit. (2009067216)

Hennepkwekerij ontmantelt

Aadorp

Dinsdagmiddag 29 december werd gemeld dat in een woning in Aadorp een hennepkwekerij aanwezig was.

De 54-jarige Almelose eigenaar van een woning aan de Oostermatenweg in Aadorp meldde dinsdag de 29e december in de loop van de middag dat hij in het bewuste pand een hennepkwekerij had ontdekt. Hij was naar de woning toegegaan om te zien of hij de huurder, die een huurachterstand heeft, kon spreken. Dit laatste lukte niet.

Politiemensen die daarna terplaatse gingen ontdekten een tweetal kwekerijen in de woning met in totaal ruim 330 bijna volgroeide planten. Op last van justitie is alles ontruimd en ondertussen vernietigd. Ook werd duidelijk dat de elektriciteit t.b.v. de kwekerij buiten de meter om werd afgetapt. Door Enexis zal hiervan aangifte worden gedaan.

Onderzoek wordt gedaan naar de huurder van het pand en dus de waarschijnlijke eigenaar van de kwekerij. (2009067115)