Gemeente Zijpe


Eerste kwartaal 2010 duidelijkheid over versterking Hondsbossche en Pettemer Zeewering
Petten

Wordt de Hondbossche en Pettemer Zeewering inderdaad versterkt via âZand en Natuurâ, het voorkeursalternatief van de regio? In het eerste kwartaal van 2010 komt hier meer duidelijkheid over.

Oorspronkelijk werd verwacht dat nog in 2009 een besluit zou worden genomen. Omdat voor alle betrokken partijen zorgvuldig handelen voorop staat, is er meer tijd genomen voor bestudering van en advisering over de informatie. Hierin trekken Provincie Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier gezamenlijk op.

De planning voor het project ziet er globaal als volgt uit: 2010: Besluitvorming over voorkeursalternatief, uitwerking versterkingsplan;
2010 - 2011: Inspraak, bestuurlijke vaststelling milieueffectrapportage en versterkingsplan;
Eind 2011: Voorbereiding uitvoering;
2012 - 2015 Uitvoering kustversterkingsplan.

âZand en Natuurâ
De Hondsbossche en Pettemer Zeewering moet versterkt worden. Provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en de gemeenten Zijpe en Bergen hebben aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat laten weten dat hun voorkeur uitgaat naar het alternatief âZand en Natuurâ. Hierin zorgt zand vóór de dijk, eventueel in combinatie met de dijk zelf, voor veiligheid. Voorwaarde voor is wel dat de financiering voor dit alternatief rond komt. Het ministerie heeft de regio gevraagd de onderbouwing van dit alternatief samen met Rijkswaterstaat verder uit te werken.

Meer info?
Meer informatie over de versterking van de Hondsbossche en Pettemer Zeewering staat op www.kustopkracht.nl .