Politie Hollands Midden

Leiden - Verkeersconflict

Leiden, 30-12-2009 o Twee automobilisten van 40 en 43 jaar hebben aangifte gedaan na een verkeersconflict. De 43-jarige Leiderdorper reed op dinsdag 29 december rond 13.30 uur over de Schipholweg richting het stationsplein, toen hij voor zijn gevoel werd afgesneden door de 40-jarige man uit Wassenaar.

De 40-jarige man verklaart dit niet bewust te hebben gedaan, de auto van de 43-jarige man was hoog, waarna hij hem inhaalde om beter zicht te kunnen krijgen. Vervolgens vond de 40-jarige dat de Leiderdorper aan het bumperkleven was. Hij wilde harder gaan rijden, maar schakelde verkeerd, waardoor zijn auto een schok maakte en langzamer ging rijden. Dit veroorzaakte weer irritaties bij de Leiderdorper. Bij het stoplicht bij de Plesmanlaan wilde de 43-jarige man verhaal halen. De Wassenaar vond de man agressief overkomen en wilde er daarom snel vandoor gaan. Hij zette de auto achteruit, waarna de Leiderdorper verklaart dat hij vast komt de zitten tussen de portier en zijn auto, terwijl de 40-jarige man tegen de auto aanrijdt. De man heeft hiervoor aangifte gedaan en de politie gewaarschuwd. De 40-jarige man is later om 15.30 uur aangehouden, toen hij zich meldde op het politiebureau aan de Langegracht. De man heeft zijn kant van het verhaal verteld en ook aangifte gedaan omdat hij zich bedreigd voelde. Beide autos hadden schade.

Blijf rustig in het verkeer De politie adviseert automobilisten altijd rustig te blijven in het verkeer en niet agressief op andere verkeersdeelnemers te reageren. Er kunnen per ongeluk fouten worden gemaakt door bestuurders, probeer hier op te anticiperen en bedenk dat er vaak geen opzet in het spel is. In bovenstaand bericht werd een bestuurder boos omdat hij dacht afgesneden te worden, terwijl de bewuste automobilist nog niet zo lang in de desbetreffende auto reed en daarom een fout maakte met schakelen, waardoor hij ineens langzamer reed.