Politie Limburg-Noord

Agenten lossen schoten bij gewapende overval Venray / Well
Datum: 30-12-2009
Tijd bericht: 11:43
Plaats: Venray / Well
De politie onderzoekt twee gewapende overvallen die woensdagmorgen werden gepleegd op twee supermarkten in Venray en Well. Het gaat in beide gevallen om verschillende daders. Na de overval in Venray hebben agenten schoten gelost, maar de overvallers wisten te ontkomen. Bij de overval in Well is een medewerker licht gewond geraakt. De politie is dringend op zoek naar mensen die mogelijk meer kunnen vertellen of iets verdachts hebben gezien. In beide gevallen wordt sporenonderzoek en buurtonderzoek verricht. Daarnaast is SMS-Alert ingezet.

In Venray werd de overval gepleegd aan De Bleek. Agenten losten schoten nadat twee gewapende overvallers er vandoor gingen bij de supermarkt. Omstreeks 7:00 uur kreeg de politie een melding van een alerte getuige dat er een auto vreemd geparkeerd stond in de buurt van de supermarkt. De politie nam direct poolshoogte en ontdekte dat de auto op tweede kerstdag was gestolen in Tegelen. De sleutel die in het contact stak, werd eruit gehaald en agenten stelden een onderzoek in. Omstreeks half acht kwamen twee overvallers uit de winkel. Toen ze richting de auto gingen sommeerden agenten het duo om te blijven staan. Ze gingen er vandoor waarbij door de agenten schoten werden gelost. De overvallers wisten te ontkomen. Later bleek dat de buit in de auto was achtergelaten. De winkel was tijdens de overval nog gesloten. Er waren zo'n 10 personeelsleden aanwezig die door de overvallers zijn bedreigd.

In Well kwamen rond 7:45 uur 3 of 4 gewapende overvallers de supermarkt aan de Kasteellaan binnen. Op dat moment waren de eigenaar en twee medewerkers in de zaak. De overvallers hadden een vuurwapen bij zich en ze dwongen de eigenaar de kluis te openen. Een nog onbekend geldbedrag werd uit de kluis gepakt en een van de medewerkers werd bedreigd. Hij werd gedwongen zijn portemonnee te geven en hij kreeg daarbij enkele klappen. De overvallers vluchtten daarna te voet. Vermoedelijk stond achter de supermarkt op de parkeerplaats bij het voetbalterrein een auto klaar waarmee de overvallers gevlucht zijn. De gealarmeerde ambulancemedewerkers verleenden eerste hulp aan de man die door de overvallers geslagen werd. De politie heeft meteen na de overval een SMS-Alert verstuurd en is gestart met een uitgebreid onderzoek. Het is goed mogelijk dat er getuigen zijn die de auto van de overvallers hebben zien staan op de parkeerplaats bij het voetbalterrein achter de supermarkt.

Getuigen kunnen zich melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.