Tweemaal 100.000 euro gekrast met December Kalender

30/12/2009 12:18

De Lotto

Een man uit Landgraaf heeft met het December Kalender kraslot een van de twee hoofdprijzen van 100.000 euro netto gekrast. Hij heeft het lot gekocht bij Tabakswarenspeciaalzaak Gulpers in Landgraaf. Ook de tweede hoofdprijs is al geclaimd. Dit lot met de hoofdprijs van een ton is gekocht bij Primera Van Alebeek in Berghem. De winnaar moet de prijs nog innen bij De Lotto.

"Mijn vrouw en ik kopen jaarlijks in november voor alle leden van de familie een December Kalender en natuurlijk ook voor onszelf. Rond de kerst kraste ik op mijn eigen lot de elfde ster open wat volgens het spel betekent dat ik een ton netto heb gewonnen. Fantastisch! We gaan waarschijnlijk een deel van het geld besteden aan een nieuwe keuken of badkamer en de rest zetten we vast op een rekening," aldus de gelukkige Landgravenaar.

Nog nooit is het December Kalender kraslot zo populair geweest. Het lot dat veel tijdens sinterklaasdag en de kerstdagen cadeau wordt gegeven was bijna uitverkocht. Nu de twee hoofdprijzen van een ton zijn gevallen, wordt het lot uit de winkels gehaald

Iedereen wint met Krasloten

Niet alleen spelers van Krasloten winnen met Krasloten maar ook goede doelen winnen. De opbrengsten van Krasloten komen na aftrek van het prijzengeld, ten gunste van goede doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. Sinds de oprichting in 1961 is er meer dan 1,2 miljard euro naar de Nederlandse sport gegaan. Naast de topsport profiteert ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Aan overige goede doelen waaronder het Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de Nierstichting is sinds de oprichting 500 miljoen euro afgedragen.