Gemeente Borsele

Winnaar fotowedstrijd december bekend

Kinderen spelen in de sneeuw voor het gemeentehuis van Borsele

Juryrapport

Er waren deze maand bijna zeventig foto's ingezonden. Er sprong er niet direct één uit, die ook nog typisch Borsels was. De jury heeft gekozen voor deze foto van Jeroen Goudswaard om onder andere het lijnenspel. De rechte lijnen van het gebouw (de achterkant van het gemeentehuis van Borsele) en de gebogen lijnen van de besneeuwde "bergen". Ook heeft de fotograaf een bijzonder standpunt ingenomen, namelijk tussen de twee bomen in. Met de twee bomen en de twee "bergen" lijkt de foto bijna symmetrisch. Daarnaast kan je de stilte in de foto bijna horen. Deze stilte wordt een beetje doorbroken door de kinderen, die genieten van de sneeuw. Verder is de foto natuurlijk erg actueel, met de sneeuw die de afgelopen weken is gevallen.

Eervolle vermelding

Aan de afbeeldingen hieronder, van respectievelijk Wim Limonard uit 's-Heerenhoek en Mady Lengkeek uit Heinkenszand, hebben van de jury de titel 'eervolle vermelding' gegeven. Beide foto's zijn erg herkenbaar voor de gemeente. De foto van Wim Limonard geeft weer dat er in Borsele ook discussie plaats vindt. De foto van Mady Lengkeek brengt in beeld waar Borsele om bekend staat, namelijk de vele dijken waarover men kan wandelen.
De eeuwige strijd

Wandelaar op de dijk

Selectie van de inzendingen

Hieronder laten wij u een selectie van de inzendingen zien, waarover de jury ook erg enthousiast was. Misschien doet u zo inspiratie op voor de maandfoto van januari 2010. Via het inzendformulier kunt u uw foto insturen. Wie weet wint u volgende keer de maandfoto.