Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 30-12-2009

Politie onderzoekt overval op 79-jarige bewoner in Etten-Leur

ETTEN-LEUR: De recherche is met een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval gisteravond omstreeks 19.30 uur op een 79-jarige bewoner van een pand aan de van der Poest Clementstraat. De bewoner, die de overvallers wist te verjagen, werd met verwondingen in zijn gezicht en op zijn handen opgenomen in een ziekenhuis.

Het slachtoffer verklaart dat hij dinsdagavond vanuit de woonkamer een persoon voor het raam zag staan. Hij dacht dat het een bekende was en deed daarom de voordeur open. Hij zag twee mannen staan. Een van de mannen duwde de bewoner tegen de voordeur aan, terwijl zijn handlanger naar binnen ging. Het slachtoffer riep luidkeels om hulp waarna hij door de overvaller, die bij hem stond, hard tegen de voordeur gegooid werd, waardoor de ruit brak. De 79-jarige bewoner viel op de grond en zag dat beide mannen uit zijn woning renden. Hij was gewond in zijn gezicht en had onder meer een bloedneus. Hij werd met een ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is gisteravond nog een korte verklaring van hem opgenomen. Vandaag zal de recherche hem nader horen over de toedracht en over het signalement van de daders.

De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld. Vandaag wordt ook een buurtonderzoek gehouden. De politie roept eventuele getuigen van deze overval op zich te melden bij de recherche via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Bredanaar (18) rijdt zonder rijbewijs

BREDA: De politie heeft dinsdagmiddag op de Gilbert van Zinnikstraat een 18-jarige Bredanaar betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De agenten controleerden de auto waarin de 18-jarige man reed omdat het rechterremlicht niet werkte en ook vrijwel alle ruiten beslagen waren. Hij overlegde wel de autopapieren, zijn rijbewijs had hij niet meegenomen omdat hij alleen even naar de supermarkt ging. Via de computer van de Gemeenschappelijke Meldkamer bleek echter dat die verklaring een leugentje was, want de bestuurder beschikt helemaal niet over een rijbewijs. Hij is aangehouden verhoord. De auto is in beslag genomen en zal pas na verhoor van de eigenaar worden terug gegeven.

Politie onderzoekt beroving autokoper

BREDA: Dinsdagmiddag heeft op het Spinveld omstreeks 12.00 uur een beroving plaats gevonden. Een 37-jarige Amsterdammer werd daar nabij een garage beroofd van het geld, een paar duizend euro, dat hij bij zich had om een auto te kopen.

Een 37-jarige Amsterdammer en zijn 32-jarige neef uit Almere waren gisteren naar een garage in Breda gekomen om een auto te bekijken waarmee op Marktplaats geadverteerd werd. Na een proefrit werd besloten de auto te kopen. Terwijl de Amsterdammer in de auto van zijn neef het geld wilde tellen, werd het portier aan de bijrijderszijde geopend. Er stond een man die dreigde met een vuurwapen en het geld eiste. Hierop heeft de Amsterdammer het geld en een schoudertas aan de straatrover afgegeven. De dader rende naar de bijrijdersplaats van een naar zijn mening paarskleurige Renault Megane. Het slachtoffer en zijn neef reden nog achter die Renault aan, maar zijn de auto op de Meidoornstraat kwijt geraakt.

Elf vuurwerkafstekers naar Bureau Halt

BREDA: De politie heeft dinsdag tussen 15.00 en 23.00 uur toezicht op vuurwerkoverlast gehouden op diverse locaties in het politiedistrict Breda. In totaal zijn 11 minderjarigen staande gehouden en
doorverwezen naar Halt. Zij werden allen betrapt op het te vroeg afsteken van vuurwerk. Daarnaast hebben wij agenten toezicht gehouden op plaatsen en straten waar in voorgaande jaren veel overlast van vuurwerk gemeld werd of waar veel vernielingen aangericht zijn met behulp van vuurwerk. Ook vandaag en morgen zet de politie agenten in om toezicht te houden en de vuurwerkoverlast te verminderen.

Veelpleegster aangehouden voor winkeldiefstal

BREDA: Een 57-jarige Bredase is dinsdagmiddag rond 14.30 uur in een winkel op de Ginnekenweg betrapt op diefstal. De vrouw had diverse levensmiddelen zoals leverworst, paté, salade, brie en brood niet afgerekend. Ze werd nadat ze de kassa was gepasseerd tegengehouden door een medewerker. De vrouw staat geregistreerd als veelpleegster. Ze wordt conform de afspraken over de aanpak van veelplegers vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Vrouw (74) gewond bij verkeersongeval

ALPHEN: Dinsdagmiddag is omstreeks 14.15 uur op de Nieuwstraat een 74-jarige vrouw uit Alphen gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het slachtoffer werd aangereden tijdens een wandeling door een 71-jarige vrouw uit Alphen die met haar auto achteruit een uitrit reed. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het St.
Elisabethziekenhuis te Tilburg. Ze bleek haar rechterheup gebroken te hebben. Het rijbewijs van de vrouw die de aanrijding veroorzaakt had is door de politie ingenomen, vanwege haar gezondheidssituatie. Ze was na de aanrijding haar woning weer binnen gegaan en niet ter plaatse gebleven. De politie gaat er gelet op verkregen informatie vanuit dat het niet verantwoord is dat zij nog auto rijdt en maakt van het ongeval een dossier op.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-12-2009 13:00 | © Regio Midden en West Brabant |