Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Woninginbraken | |

Op dinsdag 29 december werd er ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Amsivarilaan en in een woning aan de Beurtvaartstraat in Apeldoorn.


De inbraak aan de Amsivarilaan vond plaats tussen donderdag en dinsdag. Men forceerde een deur om binnen te komen. Men stal de sleutels en nam daarmee de auto van de bewoners mee. Met behulp van een beveiligingssysteem kon de auto worden gelokaliseerd. Het voertuig werd verlaten aangetroffen in Ede. Of er meerdere spullen uit de woning zijn ontvreemd is nog niet bekend.


Op dinsdag werd er rond 16:00 uur in een woning aan de Beurtvaartstraat ingebroken. Men forceerde een raam om binnen te komen. De inbraak vond plaats terwijl er een bewoner thuis was. Er werd een mobiele telefoon ontvreemd.


De politie heeft de inbraken in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie over de inbraken hebben te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

|     |Apeldoorn - Jongeren verwezen naar HALT                   |

De politie heeft op dinsdag 29 december in Apeldoorn gecontroleerd op het afsteken van vuurwerk. Er werden 18 jongeren doorverwezen naar het bureau Halt.


De jongeren hebben de leeftijd tussen de 12 en 18 jaar. Zij maakten zich schuldig aan het afsteken of het bezit van illegaal vuurwerk en/of het afsteken van (legaal) vuurwerk buiten de toegestane tijd. Het vuurwerk werd in beslag genomen.

|     |Hoenderloo - Gewonden bij ongeval                         |

Op woensdag 30 december zijn er in Hoenderloo bij een botsing op de Otterloseweg zes mensen gewond geraakt, waarvan één zwaargewond. Alle betrokkenen werden naar het ziekenhuis gebracht.


Een 25-jarige man uit Hoenderloo reed rond 09:45 uur vanuit zijn woonplaats op de Otterloseweg richting Apeldoorn. In een bocht raakte de automobilist, vermoedelijk door de gladheid, op de verkeerde weghelft. Daarbij botste hij frontaal op een tegemoetkomende auto. De 25-jarige sloeg over de kop en belandde in de berm. De man liep inwendig letsel op en werd door de brandweer uit zijn auto geknipt, om vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis in Utrecht vervoerd te worden. In de tegemoetkomende auto zat een gezin van vijf personen, afkomstig uit Zwolle. Het letsel van deze inzittenden varieerde van rugletsel tot lichte verwondingen. Ook zij werden naar het ziekenhuis gebracht.
De doorgaande weg is tot na het middaguur afgesloten geweest in verband met de hulpverlening, het onderzoek door de verkeersongevallendienst en het wegslepen van de auto's.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --