Politie Zeeland


---


Z-3755-2009 Overval op pompstation opgelost, Kloosterzande
Politie Zeeland heeft met de aanhouding van een 21-jarige man uit de gemeente Hulst een overval opgelost die werd gepleegd in september 2008.
Onder bedreiging van een op een vuistvuurwapen gelijkend voorwerp en voorzien van een bivakmuts, pleegde de 21-jarige man een overval op een benzinepomp in Kloosterzande. Onder dwang moest de aanwezige medewerkster geld afgeven.
Bij het verlaten van de benzinepomp werd de verdachte opgemerkt door een automobilist die hem achterna ging. De verdachte probeerde te vluchten op de fiets maar ondanks het kordate optreden van de automobilist, waarbij deze werd bedreigd door de verdachte met het vuistvuurwapen, kon de overvaller zijn vlucht voortzetten met achterlating van zijn fiets.

Door de politie werd hierna een uitgebreid onderzoek ingesteld en werd een persbericht verspreid met daarin de gegevens van de in beslag genomen fiets. Dit leidde niet tot nuttige tips of informatie over de overval.

Al vanaf het begin wezen een aantal feiten en omstandigheden in de richting van een bepaalde verdachte. Uiteindelijke leidde dit afgelopen dinsdag, met toestemming van de officier van justitie te Middelburg, tot de aanhouding van de 21-jarige man. Hij bekende de overval alleen te hebben gepleegd. Hij werd diezelfde avond nog in verzekering gesteld en zal deze week worden voorgeleid bij de rechter commissaris van de rechtbank in Middelburg.

W-3756-2009 Graffityspuiter aangehouden, Middelburg
Een 22-jarige Vlissinger is woensdag rond 05.45 uur aangehouden voor het aanbrengen van graffity.
Omstreeks 05.30 uur was een melding binnengekomen dat een auto stilstond ter hoogte van een bedrijf aan de Nieuwe Kleverskerkseweg. Ter plaatse gekomen zagen agenten twee personen lopen. Bleek te gaan om een 22-jarige man en een 27-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Vlissingen.
De man, die aangaf dat hij autopech had, had in zijn jaszak een verfspuitbus zitten. Uit onderzoek bleek dat hij graffity had gespoten op het fietspad en het wegdek van de Kleverskerkseweg. Ook waren tags aangebracht op een stroomkast en een betonnen afscheiding. De 22-jarige man werd aangehouden voor vernieling. Tijdens fouillering bleek hij ook nog een tweetal gripzakjes met wit poeder in zijn bezit te hebben. Deze zijn in beslag genomen voor onderzoek.