Staatsloterij

Hoofdprijs van 27,5 miljoen leidt tot run op Oudejaarsloten Oudejaarsloten nog verkrijgbaar tot donderdag 31 december 16:00 uur

Den Haag, 30 december 2009 - Het aftellen is begonnen. Met nog maar een dag te gaan tot de Oudejaarstrekking op 31 december zijn de Oudejaarsloten zeer gewild. Van de vijf miljoen beschikbare lotnummers, die als heel lot of als twee halve loten verkocht kunnen worden, zijn er tot en met dinsdagavond 29 december al meer dan vier miljoen verkocht. Vandaag (30 december de gehele dag) en morgen (31 december tot 16.00 uur) staan nog twee drukke verkoopdagen op het programma.

In tegenstelling tot wat er vandaag in advertenties op de voorpagina van de Telegraaf en de Metro staat heeft iedereen dus nog tot donderdag 31 december 16:00 uur de tijd om een Oudejaarslot te bemachtigen. Tenzij we eerder zijn uitverkocht natuurlijk. De laatste dagen voor een trekking zijn altijd bijzonder druk bij onze verkooppunten. Het zou ook kunnen dat vandaag of morgen bepaalde eindcijfercombinaties al niet meer te verkrijgen zijn, vertelt woordvoerder David Selier. Oudejaarsloten met eindcijfer 7 zijn het meest populair. De hoofdprijs bedraagt dit jaar maar liefst 27,5 miljoen en de Jackpot staat op 10,6 miljoen. Deze prijzen worden belastingvrij aan de winnaar(s) uitgekeerd.

Het totale prijzenpakket van de Oudejaarstrekking bedraagt dit jaar 83 miljoen. In totaal zijn er ruim 3 miljoen prijzen te winnen, alles belastingvrij. De bekendmaking van de winnende lotnummers vindt plaats tijdens het nationale Staatsloterij Oud & Nieuw feest op het Museumplein in Amsterdam op 31 december. Het feest is gratis toegankelijk voor iedereen en begint om 21.00 uur. De trekkingsuitslag is ook op TV te zien op SBS 6 vanaf 23:00 uur.