Gemeente Purmerend

Brandweer Purmerend breidt uit!

30 december 2009

24 uur per dag paraat - Vanaf 1 januari is het zover: brandweer Purmerend gaat over op een 24-uursbezetting!
Dit houdt in dat er zeven dagen per week, 24 uur per dag een tankautospuit klaarstaat om de burgers te helpen. Dankzij de 24-uursbezetting kan de brandweer voortaan nog sneller uitrukken.

In 2005 is gekozen voor een organisatieontwikkeling bij brandweer Purmerend. Dit was noodzakelijk om ook in de toekomst te kunnen voldoen aan de gestelde tijdsnormen. Met de 24-uursbezetting wil de brandweer een inhaalslag maken op het gebied van professionalisering en efficiënt werken.

Opkomsttijd vervalt
Het verschil met de huidige situatie is dat de opkomsttijd vervalt. Dit is de tijd die het personeel nodig heeft om van huis naar de kazerne te komen. Aangezien de brandweermedewerkers al op de kazerne zijn,
kunnen ze meteen in de tankautospuit klimmen. Dit levert een flinke besparing op wat betreft de uitruktijd.
Belangrijke rol voor vrijwillige brandweer In de 24-uursbezetting draagt de vrijwillige brandweer een belangrijke steen bij aan de ontwikkeling van het brandweerkorps.
Samen met de beroepscollega's draaien de vrijwilligers aanwezigheidsdiensten in het weekend: ook om de band tussen alle organisatieonderdelen te behouden.
Kortom, de komende tijd staan er een hoop veranderingen en verbetering voor de brandweer Purmerend klaar. Maar dat geldt natuurlijk ook voor u, als Purmerender.